Jubileumi koncertet adott az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a Digitális Erőműben 70. születésnapján
Oktatás
2023. dec. 15.

Jubileumi koncertet adott az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a Digitális Erőműben 70. születésnapján

Jubileumi koncertet adott 70 éves fennállása alkalmából az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola. A zenei estnek a Digitális Erőmű adott otthont.

Hangszeres zene, ének és tánc is szerepelt abban az ünnepi műsorban, melyet az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola 70 éves fennállása alkalmából rendeztek a Digitális Erőműben. Az intézmény elődje 1953. október 11-én nyitotta meg kapuit, ekkor kezdte meg az Ózdi Állami Zeneiskola első tanévét. Az oktatás jelenleg zene-, tánc-, képző-, iparművészet és színjátszás tanszakokon, 17 pedagógus és 305 növendék részvételével folyik. Boros Géza, az intézmény igazgatója kiemelte, örömmel tölti el, hogy a mai múló világban az iskola immár 70 éve áll a művészet szolgálatában.

„Ez nagy öröm számomra, hiszen mai világunkban olyan sok minden rövid időt él meg, hamar tönkremegy, és hogy ez a zeneiskola már 70 éve áll, és azt gondolom, hogy töretlenül fejlődik, ez egy óriási pozitívum, és óriási öröm számomra. És talán elmondhatom, hogy a városnak is nagy jelentőségű dolog, és egy ekkora méretű városnak igenis kell egy művészeti iskola” - mondta Boros Géza, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

A közel két órás koncerten kamaraegyüttesek és egyéni előadók által játszott könnyű-, és komolyzenei dallamok is felcsendültek. A vendégek hallhattak többek között zongora-, hegedű-, és gitárjátékot, de a népszerű Erkel Bells formáció is a készült néhány dallal. Természetesen a szólóénekes produkciók sem maradhattak el, amellyel ünnepi hangulatot varázsoltak a színpadra.

„Egy magyar karácsonyi dallal készültem, a címe Karácsonyi dal a Pannóniai Estétől. Számomra nagyon aranyos és szép ez a dal, hiszen a többi boldog, vidám karácsonyi dal mellett azért fontos, hogy komoly, mély mondanivalójú karácsonyi dalokat is hallhassunk, úgyhogy ezért választottuk ezt” - mondta Nagy Zsófia, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanulója.

A zenei produkciók mellett színes, mozgalmas előadásokat is megtekinthettek az érdeklődők. A táncos növendékek már számos helyen és versenyen remekeltek, így az ő fellépésük sem maradhatott el. Az ifjú hölgyek évek óta gyakorolnak szinte minden nap.

„Négy éve táncolok, nagyon tetszik nekem ez a sport. Igazából mindig is ezt szerettem volna csinálni” - mondta Hrivnyák Hanga, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanulója.

A mostani koncert mellett tavasszal egy művészeti kiállítással is készülnek az intézmény képző- és iparművészetet tanuló diákjai, amivel szintén a 70 éves évfordulóra emlékeznek majd meg.