Közös karácsonyi ünnepség a Falu városrészben
Város
2023. dec. 15.

Közös karácsonyi ünnepség a Falu városrészben

Idén is karácsonyi díszbe öltözött a Falu fenyőfája. A terület összes oktatási-nevelési intézményéből érkeztek gyerekek. Kézzel készített díszeket akasztottak a fára.

Meleg teát isznak az emberek a Falu városrészben. A már hagyománynak számító közös karácsonyi ünnepségre érkeztek kicsik és nagyok egyaránt. Az alkalomra a terület képviselője, dr. Csuzda Gábor invitálta meg őket, hogy közösen díszítsék fel a fenyőfát ebben az évben is.

„Immáron ötödik éve díszítjük fel a Falu karácsonyfáját közösen a városrészben működő oktatási intézményekkel. Bölcsődésekkel, óvodásokkal, általános iskolai és középiskolai diákokkal közösen, saját kezűleg készített díszeket helyeztük el a mögöttem látható karácsonyfára. Egy kis teával és szaloncukorral kedveskedtünk az ide látogatóknak. Bízom benne, hogy ezt a hagyományt a következő években is tudjuk folytatni” - mondta dr. Csuzda Gábor, a terület képviselője.

A Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium, valamint a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium diákjai készültek ünnepi műsorral. Az előadásukat mindenki figyelmesen hallgatta.

A városrész lakói és az ide járó fiatalok is nagyon örülnek neki, hogy évről évre részt vehetnek a közösségkovácsoló eseményen.

„Nagyon jó érzés egyébként itt lenni, mert így jó egy kis program feltöltődni lelkileg és szellemileg, így mindenhogy” - nyilatkozta Dobszai Csenge, a Széczhenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium tanulója.

Nem csak a gyerekek, a felnőttek is nagyon élvezik ezeket az alkalmakat. A kézzel készült díszek lassan megtöltötték a fát. Az eseményen az összes oktatási-nevelési intézményből érkeztek, de a könyvtár munkatársai is segédkeztek a téren. A szaloncukor szétosztásába a terület képviselője is beszállt.

„Minden évben izgalommal várjuk a karácsonyi ünnepséget és a gyerekek nagy izgalommal készülnek arra, hogy kijöjjünk és közösen díszítsük fel a karácsonyfát” - mondta Horváth-Mester Eszter, az Ózdi Városi Óvodák Mogyorósvölgyi Tagóvodájának tagintézmény-vezetője.

A karácsonyi dallamok közben a gyerekek mosolygós arccal, boldogan díszítették a fát. A pedagógusok is beszédbe elegyedtek egymással, így egy hangulatos és tartalmas délelőttöt tölthettek el együtt.