Karácsonyi műsor a Nappali Melegedőben
Kultúra
2023. dec. 14.

Karácsonyi műsor a Nappali Melegedőben

Ünnepi műsort adtak elő a II. János Pál Katolikus Általános Iskola diákjai a Nappali Melegedőben. A résztvevők szívesen fogadták a gyerekek meglepetését.

Karácsonyi versekkel kezdődött a gyerekek műsora az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény Nappali Melegedőjében. Az eseményen többek közt jelen volt Janiczak Dávid polgármester, Bányai Zsuzsa, az ÓTSZEGYII vezetője és Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola igazgatója. A programmal a karácsonyi készülődés örömét szerették volna becsempészni a nehéz sorsú emberek életébe.

„Az ellátottjaink nagyon hálásak és igazán megérdemlik ők is, hogy egy kicsit átszellemülhessenek a karácsonyi hangulatba. Nagyon köszönjük az iskolásoknak a karácsonyi meglepetést, szerintem mindenkinek a szívébe egy kis melegséget loptak ezzel a műsorral” - mondta Bányai Zsuzsa, az ÓTSZEGYII igazgatója.

A jelenlévők meghatódva hallgatták a gyerekek szavalatait, akik egy karácsonyi éneket is előadtak az egybegyűlteknek. Ezt követően Janiczak Dávid polgármester köszöntötte a résztvevőket, aki többek között a lelki béke és az elcsendesedés jelentőségét hangsúlyozta az ünnep alkalmából.

„A legfontosabb számomra az, hogy mindenki a lelkében gyújtsa meg azt a fényt, amivel Jézus Krisztusnak az eljövetelét várja. Ne az ajándékokat várjuk, hanem azt a találkozást, amit szeretteinkkel, barátainkkal, ismerőseinkkel tölthetünk. Én azt gondolom, hogy egész évben ez lenne a leghangsúlyosabb” - nyilatkozott Janiczak Dávid, városunk polgármestere.

Városunk első embere nem érkezett üres kézzel, finom teákkal és szaloncukorral ajándékozta meg ellátottakat. A gyerekek nevében pedig a karácsony egyik jelképét, egy angyalkát kaptak a megjelentek. A tanulók kedves műsorát a Szenvedélybetegek Közösségi Ellátása és Nappali Intézmény kézműves műhelyének tagjai hálálták meg saját kezűleg készített kis piros kesztyűkkel. Varga Judit terápiás segítő büszkén mutatta az alkotásokat, melyeket már csaknem egy hónappal ezelőtt elkezdtek készíteni a diákok számára.

„A szenvedélybeteg ellátás nagyon régóta foglalkozik műhelymunkával, kézműveskedéssel, úgyhogy ez nekünk már hagyomány, a karácsonyi vásárokon is kint szoktunk lenni évek óta” - mondta Varga Judit, a Szenvedélybetegek Közösségi Ellátása és Nappali Intézmény terápiás segítője.

Emellett a gyerekeket meleg teával, szendviccsel, valamint szaloncukorral és süteménnyel is megvendégelték az intézmény munkatársai, amit jóízűen fogyasztottak el. Tanulók és tanárok egyaránt örömmel készültek a karácsonyi műsorra.

„Ez nekünk mindig egy ilyen hagyomány, hogy szeretünk ajándékozni a II. János Pál Katolikus Általános Iskolából. A gyerekek szeretik ezt” - nyilatkozott Vámos Fruzsina, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola pedagógusa.

„Készültünk verssel és egy előadással is és nagyon jól éreztem magam” - mondta Berki József Brájen.

A jó hangulatú eseményen sikerült karácsonyi hangulatot varázsolni, így a nehéz sorsú emberek szívébe is egy kis megnyugvás és öröm költözött az ünnep alkalmából.