Sütemények, forró italok, közös karácsonyfa és számos fellépő – idén is volt Bolyoki Karácsony
Város
2023. dec. 12.

Sütemények, forró italok, közös karácsonyfa és számos fellépő – idén is volt Bolyoki Karácsony

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg a Bolyoki Karácsonyt. A környező iskolások és óvodások, valamint a Szív Klub is műsorral kedveskedett a kilátogatóknak.

Türelmesen sorakoztak a gyerekek az Újváros téren. Izgatottan várták, hogy feldíszíthessék a mindenki karácsonyfáját. A szorgos kezek hamar felöltöztették a fenyőt. A fiatalok örömmel szaladgáltak és játszottak a téren. A bolyoki városrészen immár huszonegyedik alkalommal tartottak közös karácsonyi ünnepséget. A szervezők forró teával és finom süteményekkel készültek a résztvevőknek. Janiczak Dávid polgármester elsőként megköszönte Heltovics Miklósné szervezőnek azt, hogy immár huszonegyedik alkalommal élteti a Bolyoki Karácsony elnevezésű rendezvényt, majd megosztotta gondolatait az ünneplőkkel. Hangsúlyozta, hogy karácsonykor a szeretet a legfontosabb.

„A karácsony pedig erről szól és ez a legfontosabb. Nyilván a meghitt találkozásokról, rokonokról, barátokról, ismerősökről és arról, hogy nekik örömet szerezzünk. Ehhez nem az ajándék a legfontosabb, hanem a közelség és az, hogy ki tudjuk nyilvánítani az érzéseinket. Kívánom, hogy mindenkinek szeretetben, áldásban gazdag, békés, boldog karácsonyi ünnepe legyen szerettei körében” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A polgármestert követően Farkas Péter Barnabás, a terület képviselője mondott köszöntő beszédet.

„Én azt kívánom, hogy így az év vége felé mindenki a szerettei körében töltse el a lehető legkellemesebben ezt az időszakot. Egy picit hagyjon időt az önvizsgálatra és gondolkozzon el rajta, hogy ez a négy hívó szó: a hit, a remény, a szeretet és a béke mennyire fontos és milyen jó lenne, hogyha egész évben minden emberi kapcsolatunkban kiteljesedhetne” - fogalmazott Farkas Péter Barnabás, területi képviselő.

Szőke Gábor, római katolikus plébános is szólt az emberekhez. A várakozásról osztotta meg ünnepi gondolatait.

„Megtanít a várakozás arra, hogy az a találkozás, amely ott és akkor létrejön, valami új dolgot hoz a szívembe, a lelkembe és az életembe. A várakozás megtanít bennünket arra, hogy az életünk mennyire eleven, elevenséggel teljes. Nemcsak én várok, hanem engem is vár valaki” - mondta Szőke Gábor, római katolikus plébános.

A köszöntők után meggyújtották a szeretet lángját, amelyből egy-egy gyertya segítségével mindenki vihetett haza. Minden generáció örömmel kilátogatott, egy pohár forró tea mellett beszélgettek a gyerekek műsorára várva. Hamarosan előléptek az Újváros Téri Óvoda apróságai, hogy megmutassák, mivel készültek a nagy napra. Utánuk a Bolyky Tamás Általános Iskola, majd pedig az Újváros Téri Általános Iskola diákjainak műsora következett. A kulturális programot az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai zárták. A fiatalok szaloncukrot, míg a műsorban közreműködő gyerekek édességet kaptak jutalmul a szervezőktől.