Forró italok, friss ételek és mindenféle ajándéktárgy – így telt az Adventi Forgatag
Város
2023. dec. 11.

Forró italok, friss ételek és mindenféle ajándéktárgy – így telt az Adventi Forgatag

Advent második hétvégéjén is megnyitotta kapuit a forgatag. Forró italok, friss ételek, különféle ajándéktárgyak és számos fellépő várta az embereket a Városház téren.

Advent második hétvégéjén is sokan kilátogattak a vásári forgatagra. Az árusok most is különféle ajándéktárgyakkal, finomságokkal készültek. A Bolyky Tamás és az Újváros Téri Általános Iskola is kitelepült egy-egy sátorral.

„Már nagyon jó hangulatban telt az előkészület is. Ilyenkor a szülők egy kicsit kötetlenebbek, a tanárok is. A gyerekek itt vannak és nagyon nagyon jó a hangulat” - mondta Galkóné Szabó Mária, az Újváros Téri Általános Iskola igazgatója.

Az emberek kellemesen beszélgettek egy forró ital mellett. Tea, csoki és forralt bor. Nagy volt a választék.

„Csokoládés kis figurák, hópehely, Mikulás, forró csokoládé, új ízű levendulás forró csokoládéjaink vannak, táblás csokoládék, kicsi és nagy méretben karácsonyos, Ózdos csokoládék, rúd csokoládék, drazsék. Mindegyik isteni” - emelte ki Szabó-Rónai Rebeka.

Lassan egyre több ember jelent meg a Városház téren. A színpadot is birtokba vették a fellépők. Az Ózdi Városi Óvodák Damjanich Úti Tagóvodának apróságai nyitották meg a kulturális programok sorát. Utánuk az Újváros Téri Általános Iskola diákjai, majd a Sajóvárkonyi Általános Iskola tanárainak és tanulóinak produkciója következett.

Az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai is felléptek. Elsőként a tánccsoportjuk, a Perdülő Nagyik álltak színpadra, majd énekes műsorukkal folytatták. Utánuk a Szabad Szombat Táncegyüttes következett, akik a nagy létszám miatt a színpad mellett ropták. A fellépők sorát az Erica C. Dance School & Company ózdi csoportjai zárták. Tőlük is színpadra léptek a kicsik és nagyok egyaránt. Addigra már besötétedett, az ünnepi fényárban pedig több százan töltötték együtt az adventi estet.

„Nagyon örülök neki, hogy itt Ózdon van ilyen vásár és ki lehet jönni hétről hétre így az adventi időszakban. Mi is minden alkalomra szeretnénk jönni a családommal. Végigjárjuk, megnézzük a portékát az árusoknál, illetve a jó ismerősökkel is találkozhatunk. Azt gondolom, ez egy remek hétvégi program” - hangsúlyozta Mihály Bence.

Gőzölgő ételek, italok és kellemes beszélgetések mellett telt el a második ünnepi hétvége, ami most is rengeteg embert csábított ki a térre.