Teával melegítette fel a piac vásárlóit a polgármester
Város
2023. dec. 9.

Teával melegítette fel a piac vásárlóit a polgármester

Teát osztottak a piacon az Ózdiakért és Ózdért Egyesület tagjai. A hideg időszak beköszöntével minden szombaton kitelepülnek, hogy forró itallal kedveskedjenek az embereknek.

Egy nagy termoszban szállította ki a piacra a teát Janiczak Dávid polgármester. Az Ózdiakért és Ózdért Egyesület tagjaival és önkéntesekkel közösen osztogatták a poharakat az arra járóknak. A hideg időszak beköszöntével minden szombaton kitelepülnek, hogy meleg itallal kínálják az átfagyott vásárlókat.

„Évek óta ezt csinálják Dávidék, szóval nagyon meg vagyok velük elégedve. A városvezetéssel is és emberileg is maximálisan. Én ezt csak üdvözölni tudom, nagyon szeretik az emberek is” - mondta Dankó Zoltánné.

Egymást váltották a standnál a járókelők. A forró tea mellett beszélgetésbe is elegyedtek. Az innivalón túl karácsonyi üdvözlőlapot is kaptak. Többen megálltak, hogy aláírásukkal támogassák a polgármestert. A város vezetője úgy véli, az ilyen eseményeken lehet igazán kapcsolatot tartani az emberekkel. Megállni és kicsit beszélgetni a mindennapi dolgokról.

„Kilenc éves hagyomány, hogy télen teát osztunk itt a Városi Piacon. Sajnos a covid ebbe éveken keresztül közbeszólt. Most újra itt vagyunk, már a második hétvégén és ameddig hideg van, itt is leszünk minden szombaton és az ózdiakat várjuk egy meleg teával. Hála Istennek nagyon jó a fogadtatás, nagyon sokan örülnek neki, hogy egy kicsit felmelegedhetnek ebben a hideg, téli időben” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Körbenézve mindenhol mosolygó arcokat lehetett látni. Az emberek örültek a gesztusnak. A tea hamar elfogyott, azonban lesz még lehetőség találkozni a piacon a polgármesterrel, képviselőkkel és önkéntesekkel is. Jövő hét szombaton ugyan így kitelepülnek, hogy találkozzanak az emberekkel és jót beszélgessenek egy forró ital mellett.