Díszpolgári címet kapott Majka
Város
2023. dec. 11.

Díszpolgári címet kapott Majka

Ózd Város Díszpolgára lett Majoros Péter Majka, a város jó hírnevét vivő zenei és televíziós pályafutása, valamint aktív társadalmi szerepvállalásának elismeréseként.

Caramel Szállok a dallal című slágerével nyílt meg a rendezvény Rási Zorka tolmácsolásában. Az ünnepségen jelen volt többek között Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, Majka családja és barátai, cég- és intézményvezetők valamint számos meghívott. A ceremónián Janiczak Dávid polgármester mondott köszöntőt, méltatva a legújabb díszpolgár munkásságát.

„Majka. Egy olyan példa előttem és szerintem valamennyi ózdi előtt, ami és aki egyértelműen követendő. Két évtizeden keresztül itt élt köztünk, a fiatalságát a szülővárosának szentelte. Voltak jobb és nehezebb időszakok, mígnem megtalálta azt a lehetőséget, ami elhozhatja a sikert számára” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

Majoros Péter Ózdon született, itt is nőtt fel. 2002-ben az RTL Klub Való Világ című valóságshowjában ismerte meg az ország, ekkor vette fel a Majka nevet is. Televíziós népszerűségét sikeresen kamatoztatta, műsorvezető lett, majd zenei karrierje is beindult. Az igazán nagy áttörést 2012 hozta el számára, amikor a Belehalok című dallal berobbant a zenei köztudatba és az egyik legkeresettebb hazai előadóvá vált. Emellett számos televíziós produkcióban részt vesz a mai napig, továbbá az egészségügy és a sport területén is jelentős társadalmi szerepvállalással bír. Mindezek elismeréseként Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Ózd Város Díszpolgára címet adományozta Majkának, amit Janiczak Dávid polgármestertől vehetett át. A rapper meghatódva köszönte meg az elismerést.

„Nagyon-nagyon-nagyon jólesik. Mindenki tudja, hogy nekem fontos Ózd, meg hogy mennyire a szívem választottja volt hosszú időn keresztül a város. Egyszer Székesfehérvárra költöztem valamikor 19-20 éves koromban, de abba jóformán bele is betegedtem, vissza is kellett jönnöm, annyira hiányzott. Aztán az élet nyilván mást hozott” - mondta Majoros Péter Majka.

A zenész köszönetnyilvánítását követően egy pódiumbeszélgetés következett Marosréti Ervin vezetésével. Itt többek között szó esett a Való Világot követő évekről, a zenei és televíziós pályafutásról, karrierről és családról, valamint Majka legújabb klipjéről, amelyben felesége is szerepet kapott. A jó hangulatú beszélgetést érdeklődve hallgatta a közönség, majd ezt követően az eseményt egy állófogadás zárta, ahol a meghívott vendégek kötetlenebb formában beszélgethettek városunk újdonsült és egyben legfiatalabb díszpolgárával.