Megérkezett a Mikulás a Katona József úti Bölcsődébe – Több száz darab csokoládéval kedveskedtek két ózdi töltőállomás dolgozói és vásárlói
Város
2023. dec. 5.

Megérkezett a Mikulás a Katona József úti Bölcsődébe – Több száz darab csokoládéval kedveskedtek két ózdi töltőállomás dolgozói és vásárlói

Több száz csokoládéval kedveskedtek a Katona József úti Bölcsőde apróságainak, valamint a térség óvodásainak két ózdi töltőállomás dolgozói. Az ajándékot a Mikulás adta át a gyerekeknek.

Helyi töltőállomások képviselői több szépen becsomagolt doboz csokoládéval igyekeztek a Katona József úti Bölcsődébe, ahol átadták először az egységvezetőnek, majd nem sokkal később már maga a fehér szakállú télapó vitte be a gyerekeknek az édes meglepetést. A csoportszobába lépve minden tekintet a messziről jött vendégre szegeződött. Néhány olyan apróság is akadt, akinél eltörött a mécses, a legtöbben azonban már ismerősként üdvözölték a piros ruhás alakot. Az ide járó kicsiknek sokat mesélnek erről az időszakról.

„Nagyon szívesen vesszük. A gyerekeket fel tudjuk készíteni ennek a kis meglepetésnek a fogadására, hiszen fokozatosan ismertetjük meg velük ennek az ünnepnek a jelentőségét, ismerkednek a Mikulással, az öltözetével, a küllemével, és mikor elérkezik az ominózus nap, akkor már viszonylag barátságosan, illetve legtöbbjük már barátságosan fogadja ezt a ajándékozást” - mondta Miskolczi Orsolya, a Katona József úti Bölcsőde egységvezetője.

Az egyik szobában jól ismert dallamokkal is kedveskedtek a látogatóknak, még a legkisebbek is mikulás jelmezt öltöttek a jeles alkalomra. A helyi töltőállomások képviselői már 2014 óta ápolják ezt a hagyományt. Felhívják a benzinkutakra betérők figyelmét a lehetőségre. A vásárlók pedig többnyire szívesen csatlakoznak a kezdeményezéshez. Az akciónak köszönhetően számos alkalommal sikerült már meglepetést okozniuk a kicsiknek. Idén sokkal többet adhattak, mint amire számítottak.

„Ebben az évben rekordot döntöttünk, mert 750 csokoládét sikerült összegyűjteni, és így nemcsak a Katona József és az Újváros téri Bölcsődének tudtunk hozni belőle, hanem a környező kis falakba is tudtunk vinni, ugyanígy a borsodszentgyörgyi óvodának, a hangonyi óvodának, bölcsődének, és a dédestapolcsányi óvodához is el tudtunk juttatni, illetve városon belül még a táblai óvodába is vittünk el csokoládét” - nyilatkozta Szabó Tiborné, a Loma-Fild Kft. üzletvezetője.

Gyereknapra is készülnek hasonló adományokkal. Bár több apróság is szerette volna azonnal elfogyasztani a csokoládét, de meggyőzték őket, hogy jobb lesz az majd ebéd után. Itt a száznyolc férőhelyes Katona József úti Bölcsődében jelenleg nyolcvan gyermek tölti mindennapjait. Folyamatos a beszoktatás. Minden évben nagyon készülnek a Mikulás fogadására és a karácsonyra is. Ilyenkor az ajtókat és ablakokat is ünnepi dekorációba öltöztetik.