Meggyújtották a város adventi koszorúján az első, a hitet jelképező gyertyát
Város
2023. dec. 4.

Meggyújtották a város adventi koszorúján az első, a hitet jelképező gyertyát

Az Adventi Forgatag első vasárnapján Kellóné Mezőtúri Márta és Csikainé Mihalik Éva gyújtották meg a város adventi koszorúján az első, a hitet jelképező gyertyát.

A délutáni programon az ÓMI Zenés Színház tagjai alapozták meg az ünnep hangulatát. Sok-sok kedves melódiával varázsolták el a hallgatóságot. Karácsonyi és ünnepi dalokkal, melyeket a forgatagra érkezők együtt énekeltek a fellépőkkel. Kellóné Mezőtúri Márta, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke szólt a megjelentekhez.

„A hit gyertyáját gyújtjuk meg ma, és én úgy gondolom, hogy a hit az nagyon fontos minden embernek. A hit, a remény és a szeretet. Hiszen, hogyha ez a három meg van, akkor igazán nyugodt és békés életet tudunk élni. Az a fontos, hogy bennünk meglegyen és így gondolkozzunk” - fogalmazott Kellóné Mezőtúri Márta, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke.

Csikainé Mihalik Éva református lelkipásztor osztotta meg ünnepi gondolatait a résztvevőkkel.

„Istentől való hit legyen az, ami megtölti a mi szívünket, várakozásunkat, életünket ezen az adventen is. Ő adjon majd benne áldott, békés és örömteli ünneplést mindnyájunknak” - mondta Csikainé Mihalik Éva, református lelkipásztor.

A református lelkipásztor gondolatait követően mindenki az adventi koszorú köré gyűlt, amelyen Kellóné Mezőtúri Márta és Csikainé Mihalik Éva közösen gyújtották meg a hitet jelképező gyertyát. Most még csak egyetlen láng jelzi a világosságot, amely a hetek múlásával egyre erősebb lesz, és Jézus születésével árad szét a világban.