Még mindig pont nélkül
Sport
2023. dec. 4.

Még mindig pont nélkül

Még mindig nem sikerült pontot szereznie az ÓAM-Ózdi KC-nak. Az NB I/B tizenharmadik fordulóját az Optimum Solar – Békési FKC gárdája ellen játszották a sportcsarnokban.

Az NB I/B tizenharmadik fordulóját játszotta hétvégén az ÓAM-Ózdi KC. Az Optimum Solar-Békési FKC gárdáját látták vendégül a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A mieink erősen kezdték meg a találatok sorát. A második percig már háromszor megzörgették az ellenfél hálóját, ez idő alatt az ózdi kapuba viszont egyszer sem repült labda. Az ellenfél lassan elkezdte összeszedni magát, a kilencedik percre pedig egyenlített, majd át is vette a vezetést. Az Ózd nem hagyta magát, újabb egálra hozták fel magukat. A játék első felében fej-fej mellett haladtak. Pihenőre 14:15-ös állással mentek. A második játékrészben megindultak a vendégek. Egyre nagyobb előnyt dolgoztak ki. Az ötvenötödik percben már öt gól volt a különbség. Nem sokon múlt a hazai győzelem, de a mieink már nem tudták felhozni magukat. Az idő lejárt, a Békés pedig elvitte a pontokat. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – Optimum Solar-Békési FKC: 26 – 30.

„Csak a szokásost nyújtottuk megint, hogy daráljuk, csináljuk, nagyon jól kezdtünk, csak nyilván az ellenfél taktikája anélkül, hogy hallottam volna, hogy mint az edzőjük, egyértelmű hogy tudja, hogy milyen állomány ellen játszik. Az elején neki teljesen mindegy, hogy mínusz három, vagy plusz egy. Darál, darál. Úgy volt tizenhat kapott gólunk az első félidőben, hogy volt tizenegy védésünk. Nem tudtunk hozzáérni. Amit beszéltünk, nem tudtuk végrehajtani, csomószor volt, hogy szétnyíltunk úgy, hogy ajtó, ablak volt a lehetőség” - értékelt Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

Elmondta, bízik a játékosokban és egy rossz szót nem tud szólni, mert küzdenek, de ezeken az erős csapatokon nem tudnak felül kerekedni. Az ellenfelük a tabella első felén áll. Nagy esélyük van a dobogóra, így jól jöttek nekik a pontok.

„Nekünk nagyon fontos volt, hogy a múlt heti vereségből akár hazai pályán, akár idegenben sikerrel jöjjünk ki. Itt az első félidőben azt gondolom, hogy nagyon jól tartották egymást a csapatok. Azt gondolom, hogy az Ózd is nagyon szépen felkészült belőlünk. Nagyon sok áttörésüket nem tudtuk jól lereagálni, illetve szélről is nagyon eredményesek voltak. A második félidőben egy kicsit átbeszéltük a dolgokat, hogy mire fókuszáljuk a feladatokat, illetve nyilván itt az egyéni jó teljesítmények nagyon kellettek abba, hogy egy kicsit elszakadjunk tőlük” - mondta Padla József, az Optimum Solar-Békési FKC vezetőedzője.

A mieinknek még mindig nem sikerült pontot szerezni a bajnokságban, így a tabella legvégén állnak. Legközelebb idegenben lépnek pályára a Vecsési KKFT ellen. Itthon december 16-án láthatja majd őket a közönség. Ez lesz az idei év utolsó mérkőzése. A találkozóra a Mezőkövesdi KKFT gárdája érkezik majd a Marosi István Városi Sportcsarnokba.