Még mindig pont nélkül
Sport
2023. nov. 20.

Még mindig pont nélkül

Továbbra sem sikerült pontot szereznie az ÓAM-Ózdi KC-nak. Az NB I/B tizenegyedik fordulóját játszották hétvégén. Most a Tatai AC gárdája kerekedett a mieink felé.

A Tatai AC gárdája lépett pályára a Marosi István Városi Sportcsarnokban. Az ÓAM-Ózdi KC játékosai fogadták őket. A bajnokság tizenegyedik fordulójára érkeztek. A vendégek indították a találatok sorát. Sokáig fej fej mellett haladtak, a tizennegyedik percben 6:6 volt az állás. Szoros volt a küzdelem, de egyszer csak megindultak a vendégek. A huszonötödik percben már öt góllal vezettek. Pihenőre is 15:20-as állással mentek. A második játékrészben elkezdte visszahozni magát az Ózd, ez azonban nem volt elég a tataiak ellen. Egymás után dobálták be a labdát a hazai hálóba. A negyvenkilencedik percben már tíz gól volt a különbség a két csapat között. A véghajrában sikerült szépíteni, de a pontok elúsztak. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – Tatai AC: 26 – 33.

„Talán ez volt az idén a második meccs, amin úgy éreztem én is, hogy az akarás ilyen passzív görcsös valami volt, amiből nem jött ki védekezés az első félidőben. A második félidőben talán valami, de a második félidőben talán egy védésünk volt, az első félidőben meg talán három vagy négy. Ez így kevés, hogy fellángolásaink vannak” - értékelt Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

Elmondta, a játékosokkal együtt ő is letört az eredmény miatt. Másra számítottak. Az ellenfél azonban örülhet. A hétvégén a két csapat ugyanis kiesési rangadót játszott. A győzelemnek köszönhetően a Tata a tabella utolsó előtti helyén áll.

„Kiesési rangadónak írtuk be mi is ezt a mai mérkőzést. Arra számítottunk, hogy egy nehéz mérkőzés lesz, pontosan emiatt, ez volt az egyik oka. Illetve hát láttuk az ózdi csapat erősségeit és ebből próbáltunk úgy felkészülni, hogy ne legyen esetlegesen problémánk. Hála Istennek most mi jöttünk ki jobban ebből” - mondta Marton Ádám, a Tatai AC vezetőedzője.

Az Ózdnak eddig nem sikerült pontot szerezni a bajnokságban, így a tabella legvégén állnak. Legközelebb idegenben lépnek pályára és a Szigetszentmiklósi KSK gárdájával küzdenek meg. Hazai pályán december 2-án láthatja őket a közönség. Ekkor az Optimum Solar-Békési FKC csapatát látják vendégül a Marosi István Városi Sportcsarnokban.