Összeült Ózd Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa
Kistérség
2023. nov. 17.

Összeült Ózd Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa

Az ÓTSZEGYII-t érintő kérdésekről tárgyalt Ózd Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa. A tagok mind a három napirendi javaslatot elfogadták.

A Városháza nagy tanácstermében gyűlt össze Ózd Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa. A környező települések polgármesterei az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézményt érintő kérdésekről tárgyaltak.

„A kormányzati funkcióknál felsorolásra került egyebek között a rövid időtartamú közfoglalkoztatás, ami már kikerült a kormányzati funkciókód rendszerből, és ezt az alapító okiratból is ki kell venni” - tette hozzá dr. Sztronga Eszter, aljegyző.

Dr. Sztronga Eszter aljegyző arról beszélt, miért kell módosítani az alapító okiratot. Ezen felül szóba került a szervezeti és működési szabályzat jóváhagyása, valamint a szakmai egységek, szakmai programjának módosítása.

„A módosításnak az volt az oka, hogy a védőnői feladatellátás átkerült a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Oktatókórház feladatai közé, illetve a mentőszolgálat vette az ügyelet működtetését, valamint kormányzati funkció szűnt meg, és ezt ki kellett vezetni az alapító okiratból. Ennek alapján a szervezeti működési szabályzatunkat is módosítani kellett” - mondta Bányai Zsuzsa, az ÓTSZEGYII igazgatója.

A Gyermekjóléti Központban szakmai ellenőrzés volt. Ennek során megállapítottak hiányosságokat. Ezek miatt kellett a szakmai programot módosítani. A napirendi javaslatok mindegyikét elfogadták a tagok. Az ülés végén Janiczak Dávid felhívta figyelmet arra, hogy még kétszer találkoznak az évben, valamint polgármester társait az adventi forgatagba is meginvitálta.