Huszonhat óvodás csoport vett részt a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Bozsik Intézményi Programján
Sport
2023. nov. 10.

Huszonhat óvodás csoport vett részt a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Bozsik Intézményi Programján

Húsz intézmény, több mint hétszáz regisztrált gyerek, hetven óvodás és iskolás csoport. Idén is elindult a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Bozsik Intézményi Programja.

Színes mezekben sorakoztak fel az óvodások a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Bozsik Intézményi Programján belül szervezett labdarúgó fesztiválra érkeztek. Vanczák Attila elmagyarázta a rájuk váró feladatokat, amiket a bátor jelentkezőkkel be is mutattak a többieknek. Hat állomás várt a gyerekekre. Volt 3-3 elleni játék, labdaszerzés és bombázás is. A kicsik nagyon jól szórakoztak, mindenki nagy mosollyal szaladt a labdák után.

„Élveztem, hogy berúgtam egy gólt a kapuba” - mondta Zsíros Anna Noémi.

A csarnok gyerekzsivajtól volt hangos. Minden csoport mellett állt egy nevelő, aki segítette a kicsiket a feladatok elvégzésében.

„Nagy örömünkre szolgált, hogy ismét bővült ez a program létszámban. Ez azt jelenti, hogy húsz intézmény csatlakozott hozzá és több mint hétszáz gyerkőc lett regisztrálva. Ebből van összesen hetven csoport az iskolák és az óvodák részéről, és hát az oviknál volt számottevő a fejlődés. Ott összesen huszonhat csoport lett” - nyilatkozta Vanczák Attila, körzeti felelős.

Az óvodásokat két részre kellett osztani, hogy elférjenek a csarnokban. Voltak, akik szerdán, a többiek pedig ma öltötték fel a mezeket. A labdarúgó fesztivál célja elsősorban az, hogy megszerettessék a futballt a gyermekekkel kortól és nemtől függetlenül.

„Nagyon örülünk ennek a programnak, mert a gyerekek kimozoghatják magukat. Nagyon szeretnek mozogni, a focit pedig különösen kedvelik. Tudunk találkozni más óvodába járó gyerekekkel és tudunk versenyezni is” - emelte ki Bolykiné Szűcs Mónika, az Ózdi Városi Óvodák Tétény Vezér Úti Tagóvodájának óvodapedagógusa.

Az MLSZ már több mint tíz éve indította útjára a programot. Vanczák Attila a körzet felelőse elmondta, Ózdon is voltak már olyan gyerekek, akik ezen a tornán ismerkedtek meg a labdarúgással, ma pedig már magasabb osztályokban játszanak. A cél, hogy minél több gyerek megszeresse a sportolást, valamint hogy a lehető leghamarabb az egészséges életmódra neveljék őket.