Szemetelés, randalírozás az Árpád vezér úton – félnek a lakók
Város
2023. nov. 9.

Szemetelés, randalírozás az Árpád vezér úton – félnek a lakók

Lebontanák az Árpád vezér út 12/C épületét. A területen hosszú évek óta nagy gondot okoz a szemetelés és a randalírozás. Ma a város polgármesterével bejárták a területet az illetékesek.

Szakadt szék az omladozó fal tövében. Lepergett vakolat, betört ablaküveg és szemét ameddig a szem ellát. Kidobott hűtő és cumisüveg is hever a fűben. A polgármester, az Ózdinvest Kft., a terület, a rendészet és a rendőrség képviselői bejárást tartottak a helyszínen. A lakosság többször jelezte már, hogy nagy gondok vannak a lépcsőház körül.

„Itt az Árpád vezér út 12/C-nél azért jöttük most össze, hogy megpróbáljuk megtalálni a megoldást arra a hosszú idő óta fennálló problémára, amit az itt lakók okoznak. Tehát arra, hogy az épület tönkre ment, az hogy a környező lakók is félnek már itt éjszaka eljárni. Most erre szeretnénk valami megoldást találni” - mondta Angyal Béla, területi képviselő.

A rendészet képviselőivel kamera kihelyezéséről beszélgettek, ami megfigyelné a területet. Az A. épület egyik lakója is csatlakozott a bejáráshoz. Elmondta, le szeretnének válni a többi lépcsőházról, hogy a befizetett közös költséget csak a saját részükre tudják fordítani. Már a növényzet is befutotta a falakat. Több ablakot pedig lezárt az Ózdinvest Kft. A helyzet rendezése a legnagyobb kérdés.

„Keressük a megoldást, de egy nagyon összetett problémáról van szó itt az Árpád vezér úton, főleg itt a 12-es épület C. lépcsőházával kapcsolatban. Az ózdiaknak könnyen mondhatom, hogy ez már a régi CS-re hasonlít. Valószínűleg arra a sorsra is kell, hogy jusson, de ez hatalmas összegekbe kerül, úgyhogy először is csinálunk egy felmérést, hogy hogy lehetne ezt az épületet lebontani, vagyis ezt az épületrészt lebontani, és hogy mennyibe kerülne ez. Utána forrást kell rá találni. Itt már valószínűleg más megoldás nem lesz, úgyhogy ez a cél a jövőben” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

Szemét a lépcső alján, ablakon behúzott vezeték és kitört ajtóüveg. Az épület belsejében is szörnyű állapotok uralkodnak. A padlásra felérve ruhák és biciklik hevernek a földön. Matrac és kanapé is van fent. Úgy fest, mintha emberek élnének itt. Úgy tudjuk, hogy a probléma már több éve fennáll, erre azonban hamarosan megoldást találnak.