Szigetelés és nyílászáró csere – teljes korszerűsítésen esett át az Alkotmány úti orvosi rendelő, védőnői szolgálat és mentőállomás épülete
Fejlesztés
2023. okt. 27.

Szigetelés és nyílászáró csere – teljes korszerűsítésen esett át az Alkotmány úti orvosi rendelő, védőnői szolgálat és mentőállomás épülete

Elkészült az Alkotmány úti épület korszerűsítése. Nyílászárócsere, födém, hő- és vízszigetelés, a belső falak festése, valamint a külső falak hőszigetelése valósult meg.

Lepergett vakolat, öreg, rossz állapotú nyílászárók. Ilyen képet mutatott szeptember közepén az Alkotmány út 3-as számú épülete. Itt találhatóak orvosi rendelők, a védőnői szolgálat és a mentőállomás is. A kivitelező ekkor vette át a munkaterületet. Ezzel elkezdődött a teljes körű energetikai korszerűsítés. Azóta több mint egy hónap eltelt, a látvány pedig egészen más. A beruházás elkészült.

„Az energetikai felújítás alatt az épület homlokzati hőszigetelését kiviteleztük. Nyílászárókat cseréltünk és födémet szigeteltünk. Természetesen azokat a helyiségeket, ahol az ablakokat kicseréltük, ott egy komplett tisztasági festés történt” - emelte ki Tóth-Pintér Krisztián, a Tinet Pro Kft. projektvezetője.

Magyarország Kormánya tavaly márciusban 500 millió forintos támogatást ítélt Ózd Város Önkormányzatának. Az összeget útfelújításra, önkormányzati intézmények eszközbeszerzésére és közterület-fejlesztésre költhették. Az energiaválság miatt a polgármester módosítást kért, ezt a kormány jóváhagyta.

„Nagy örömömre szolgál, hogy sikerült az épületnek a felújítását befejezni. Nagyon gyorsan dolgozott a vállalkozó, ami azért is nagy öröm, mert a fűtési időszakban is megtakarításokat lehet elérni. Annak különösen örülök, hogy a mentőszolgálatnak egy jelentős problémáját, a beázásokat sikerült megoldani ezzel. Nem beszélve arról, hogy az épület külalakja, ami egy elég nagy területet foglal el a Falu látképében, az teljesen új, modern köntöst kapott, és az összes bent dolgozó sokkal kényelmesebben és megfelelőbb környezetben végezheti a munkáját” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az épület modern külsőt kapott. A kivitelező egy hónappal hamarabb befejezte a munkálatokat, mint ahogyan tervezték.

„Számtalan épület újult meg itt a Falu városrészben az elmúlt években. Felújítottuk a Mogyorósvölgyi óvodát, épül a Kazinczy úton az új katolikus óvoda és a mögöttünk látható Alkotmány úti rendelő intézet is egy megújult külsővel és költséghatékonyabb működéssel biztosítja az orvosok, a mentősök és a védőnők számára, hogy hivatásukat megfelelő körülmények között végezhessék a jövőben” - nyilatkozta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

A szakemberek egy becsült értéket is felállítottak. Úgy vélik, hogy fűtés szempontjából a beruházás 40-50%-os megtakarítást eredményez majd.