Újabb parkoló készült el, ezúttal a Zsolnay téren
Fejlesztés
2023. okt. 25.

Újabb parkoló készült el, ezúttal a Zsolnay téren

Elkészült a kétállásos, 25 négyzetméteres aszfaltozott parkoló a Zsolnay téren. A kivitelezést az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai végezték.

Elkészült a parkoló a Zsolnay téren. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai három tonna meleg aszfaltot terítettek szét a 25 négyzetméteres területen, amelyet kiemelt szegélykővel láttak el. Hét tonna aszfalt érkezett Múcsonyból, így a megmaradt alapanyagból még egyéb utcákban is kijavították a kátyúkat a dolgozók. Ezen a környéken, főként a sok kereszteződés miatt nehézkes a megállás. Nem volt egyszerű kitalálni, hol alakíthatnának ki plusz férőhelyeket a gépjárművel közlekedők számára, de megoldották a problémát. Az aszfaltozást követően pár órán belül birtokba is vehették az autósok a kétállásos parkolóhelyet.

„Itt a Zsolnay tér környékén is nagy gondot okoz a parkolás. Ez a kétállásos parkoló is már nagyban hozzá fog járulni ahhoz, hogy ne a kereszteződésben, vagy ne az útszélén álljanak meg azok, akik csak egy-egy pillanatra állnak meg az autójukkal, hogy akár a boltba, vagy orvoshoz menjenek. Ennek a körzetnek is folyamatosan bővítjük a parkolási lehetőségeit, ami az embereknek a hétköznapokban a hasznára fog válni” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.