Forgalomkorlátozó oszlopokat helyeznek el a stadionban
Fejlesztés
2023. okt. 19.

Forgalomkorlátozó oszlopokat helyeznek el a stadionban

Behajtásgátló oszlopokat telepítenek a stadion külső salakos ováljának egy pontjára, mert mostanában sokan hajtottak be autójukkal indokolatlanul a területre.

Az Ózdi Sport- és Élményközpont munkatársai megkezdték az őszi munkálatokat. Sok ilyenkor a teendő a létesítményben. A műszaki csoport azonban más feladatot kapott. Úgynevezett behajtásgátló oszlopokat szerelnek fel a külső salakos kör egyik pontjára. A folyamat nem bonyolult, a megfelelő távolságok kimérése után, betonoznak, fúrnak majd hamarosan a helyükre kerülnek a forgalomkorlátozó eszközök. Mostanában egyre többen hajtanak be ide indokolatlanul és akadnak olyan sofőrök is, akik rally pályaként tekintenek az adott szakaszra.

„Az elmúlt időszakban megszaporodott azoknak az eseteknek a száma, amikor a gépjárművel behajtó személyek a stadion olyan területét használják, amelyek nem indokoltak. A háttérben a munkatársaim most lehajtható kapukat, illetve sorompót helyeznek ki annak érdekében, hogy ezt a területet elzárjuk az autók elől és hogy ne zavarják a továbbiakban a futókat, illetve a szabadidejüket itt töltőket” - nyilatkozta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az oszlopokat természetesen le is lehet hajtani. Ez azért is fontos, mert adódnak olyan helyzetek, amikor szükséges itt az átjárás autóval. Keddenként mindenképpen akadálymentesítik a területet, de egyéb esetekben is együttműködőek, amennyiben az megalapozott.

„Hetente egyszer indokolt ezt az utat használni, amikor a főkapu is nyitva van. Ez az autósiskolásoknak szükséges, amikor vizsganap van. Kulcsos lesz ez a sorompó és le lehet hajtani, hogy az átkelés akadálymentes legyen. A portásoknál lesz még kulcs, ha ott jelentkezik valaki és elmondja mi indokolja számára a behajtást, akkor meg tudjuk nyitni az utat” - mondta Losonczi László, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. műszaki vezetője.

A kapuk október 31-ig még este tízig vannak nyitva a látogatók számára, ez novembertől március végéig este nyolcra változik. A hátsó bejárathoz kihelyeztek egy táblát, amelyen az áll, hogy a stadion területére gépjárművel behajtani csak engedéllyel lehetséges. Ám ezt sokan figyelmen kívül hagyják. Az ÓSÉK vezetősége arra kér mindenkit, hogy vegye komolyan a sportlétesítményben előírt szabályokat.