Együtt tettek a környezetért – Megtisztították a szeméttől a Várhegyet
Hírek
2023. okt. 13.

Együtt tettek a környezetért – Megtisztították a szeméttől a Várhegyet

Idén is sokan csatlakoztak ahhoz a szemétszedési akcióhoz, amely Dancsok Tamás nevéhez köthető. Ezúttal a Vasvár Úti Általános Iskola mögött található erdős területet vették célba a résztvevők.

Dancsok Tamás nevéhez köthető az a szemétszedési akció, amit több mint tíz éve rendeznek meg városunkban. A Vasvár Úti Általános Iskola igazgatója, Hák Sándor kereste meg a szervezőt, hiszen az intézmény mögötti terület igen problémás ilyen szempontból, így a Várhegyet vették célba a résztvevők. A környezetvédelem fontosságát nem lehet figyelmen kívül hagyni, ezért hívta életre Dancsok Tamás ezt az önkéntes akciót.

„A műanyag szemét, meg a mindenféle kommunális hulladék, amit az emberek szétdobálnak, az megöli a Föld nevű bolygót. Ez ellen valamit tenni kell. Nyilván mi kicsibe ezt tudjuk tenni, és én mint magánember így tudok hozzájárulni. Megszervezzük ezt az akciót, megvesszük a védőfelszerelést, idehozatjuk a konténert. Ennyit tudok tenni, de remélem, hogy az üzenet átmegy, és megértik az emberek, hogy szemetelni a szemetesbe kell, nem az erdőbe” - mondta Dancsok Tamás, főszervező.

Tizenegy órakor kezdték el a munkát. Először mindenki védőfelszerelést, kesztyűt és zsákot kapott, majd hozzáfogtak a szemét összeszedéséhez. Ezúttal is sokan csatlakoztak a programhoz, aminek rendkívül örültek a szervezők. A szorgos kezeknek köszönhetően gyorsan haladt a munka. Műanyag flakonok, régi, szakadt ruhák, de még törött televízió alkatrészek is voltak az összegyűjtött szemét között. Akadt olyan hulladék is, amit zsákkal együtt dobtak ki a fák közé. A természet megóvása közös érdekünk, szerencsére ezt sok fiatal is tudja.

„Én voltam negyedikben egy természetfürkésző versenyen, és arra gondoltam, hogy mivel a természet fontos, így eljöttem, és segítek a természetnek” - nyilatkozta Rézes Boglárka.

Az akció igencsak sikeresnek mondható, hiszen a város ismét megmozdult. Rengeteg szemét került a zsákokba, melyet ezután egy konténerbe gyűjtöttek össze. A környezet szépítése érdekében a jövőben is terveznek még hasonló megmozdulásokat.