Faházakat állítottak fel az Ózdi Horgásztó partján
Fejlesztés
2023. okt. 11.

Faházakat állítottak fel az Ózdi Horgásztó partján

Két mobilházat állítottak fel az Ózdi Horgásztó partján. A hét méterszer három méteres ház kiváló lehetőséget nyújt rossz idő esetén is a horgászoknak.

Az Ózdi Horgásztó az aktív pihenés kedvelőinek számára is lehetőséget nyújt a jövőben, hiszen két mobilházat állítottak fel a vízparton. A hét méterszer három méteres ház kiváló lehetőséget nyújt rossz idő esetén is a horgászoknak. A közelmúltban összeszerelt vízparti szállásokat Janiczak Dávid, Ózd város polgármestere is megtekintette.

„A jövő évben el fog kezdődni a pályázati forrásból megvalósuló fejlesztés az Ózdi Horgásztó környékén is. Már ebben az évben viszont elkezdődött egy másik fejlesztés, hiszen Borbás Péter, aki a tónak bérlője, horgászházakkal fejlesztett. Két új mobilházat helyezett ki a helyszínen, ami lehetővé teszi a horgászok számára, hogy fedett helyen legyenek, miközben végzik a tevékenységüket. Most már kicsit modernebbek vagyunk, mint a sátras időszakban. Bízom benne, hogy elnyeri mindenkinek a tetszését” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A horgászház közepén a két szobát egy folyosó választja el, melyben hűtőszekrény áll. A klímával ellátott hálóhelyiségekben két-két ágy áll a pihenni vágyók rendelkezésére. A kilátás természetesen a tó vizére néz.

„Úgy látom, hogy nagyobb igényt jeleztek a horgászok erre, hogy jó lenne egy ilyen házat létesíteni. Az idén kettőt meg tudtam csinálni, és tervbe van véve még két darab. Egy ugyanitt emellett és egy még a félszigeten. Illetve még szeretnék egy vizesblokkal bővíteni” - nyilatkozta Borbás Péter, tógazda.

A tó és környéke remek kirándulóhely. A kialakított filagória alatt főzni is lehet, illetve a baráti társaságok meg is pihenhetnek. Eddig a horgászok is itt húzták meg magukat rossz idő esetén, a jövőben viszont a két mobilházat is igénybe vehetik majd.