Bölcsődét adtak át Hangonyon
Fejlesztés
2023. szept. 28.

Bölcsődét adtak át Hangonyon

Átadták a Szamóca Mini Bölcsődét Hangonyon. A tizenöt férőhelyes intézmény jelentősen segíti a településen élő kisgyermekes családok életét.

Színes betűk jelzik a hangonyi Rákóczi Ferenc utca 128-as számú ház falán, itt működik a Szamóca Bölcsőde. Az intézményt hivatalosan tegnap délután adták át. Elsőként Eke Andrea a mini bölcsőde vezetője köszöntötte a megjelent vendégeket, aki elmondta, egy nagyszerű szakember gárda felügyeli a kisgyermekek mindennapi életét.

„Törekszünk minden nap a gyermekek életét színessé és változatossá tenni, de ügyelve az állandóság és a jól átgondolt napi feladatok ellátására” - mondta Eke Andrea, a Szamóca Mini Bölcsőde vezetője.

Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos vette át szót, aki többek között kiemelte, hogy képviselőként kettős az öröme. Egyrészt, hogy egy újabb intézménnyel lesz gazdagabb a falu, másrészt, hogy Hangony egy olyan település, ahol hosszútávon, a jövő építésében gondolkodnak.

„Én abban a reményben szeretném ezt az intézményt átadni a következő időszaknak, hogy mindig lesz gyermek, aki ebben a bölcsődében úgy érzi, hogy jó itt. Mindig lesz olyan vezető, aki azt mondja, hogy amíg gyermek van, addig ő megtalálja itt a számítását. Mindig lesz olyan szülő, aki azt mondja, hogy jó helyen van az én gyermekem ebben a bölcsődében, mert tudnak rá vigyázni és amíg gondoskodnak róla, addig én tudok dolgozni, értéket teremteni” - fogalmazott Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

Bánné dr. Gál Boglárka a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy mindig nagy örömmel vesz részt olyan eseményen, ahol a fejlesztés adja az alkalmat. Főleg, hogyha ez a fejlesztés a térségben élő családoknak, illetve az itt született gyermekeknek kedvez.

„Természetesen folytatjuk mindazt a megkezdett munkát, amit a 2014-2020-as időszakban elkezdtünk. Igyekszünk a településeknek segíteni. Én azt gondolom, hogy többségében sikerrel” - emelte ki Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés elnöke.

Szőke Gábor római katolikus plébános megáldotta az intézményt. A település polgármestere szerint a bölcsőde nemcsak a helyi intézményrendszer fejlődését jelenti, hanem a gyerekeken keresztül a családokat és az egész közösséget szolgálja.

„Ezt a bölcsődét azért hoztuk létre, hogy a kisgyerekeknek nulla és három éves kor között is tudjunk nagyon jó kis napközbeni foglalkozásokat adni. Nagyon felkészültek a dolgozók, nagyon jó vezetőnk van, és nagyon örülnek itt a gyerekek, akik nagyon szeretik az új játékokat és eszközöket, amiket vásároltunk a pályázat keretén belül” - hangsúlyozta Kovács Szilárd, Hangony polgármestere.

Folyamatosan érkeztek az édesanyák és nagymamák a gyerekekért az új bölcsődébe. A szülők nagyon örülnek, hogy egy újabb intézmény létesült a településen, hiszen az ő családi életüket is megkönnyítik.

„El tudtam így helyezkedni a faluban én is dolgozni és ez nagyon jó. Itt vagyok a polgármesteri hivatalban, itt dolgozok. Nagyon szeretjük és a kisfiam is nagyon szeret ide járni” - tette hozzá Farkas Georgina.

A bölcsőde célja, hogy úgynevezett napközbeni ellátás keretében biztosítsa a 20 hetes-3 éves korosztály felügyeletét, gondozását, nevelését. A jövőben Hangonyon is megvalósul ez a szolgáltatás.