Évek óta folyamatosan fejlődik a Drótos-tetőn kialakított kirándulóhely
Szabadidő
2023. szept. 27.

Évek óta folyamatosan fejlődik a Drótos-tetőn kialakított kirándulóhely

Évek óta folyamatosan fejlődik a Drótos-tetőn kialakított kirándulóhely. Az ÓVI dolgozói sokat fáradoztak azon, hogy vonzóvá tegyék a pihenőhelyet.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói rendkívül sokat fáradoztak azon, hogy vonzóvá tegyék a Drótos-tetőn lévő pihenőhelyet. Állandó gondozás alatt van a teljes terület. Tavasszal elkezdődnek a munkálatok a virágágyások előkészítésével, virágok kiültetésével, a teljes területen a fű folyamatos nyírásával, majd ezek a tevékenységek egészen a jó idő befejeztéig tartanak.

„Egyre népszerűbb kirándulóhely a Drótos-tető. Nagyon sokan járnak ide ki. Idén már több mint hatezren látogattak meg minket. Így igyekszünk mindent megtenni azért, hogy jól érezzék magukat az idelátogatók. A fenntartási munkákat folyamatosan végezzük. Fűnyírás, virágágyások ápolása, a fáknak a metszése és az egész terület karbantartása. A visszajelzések alapján valóban sokan jól érzik itt magukat, örülnek, hogy újra van ilyen hely Ózd környékén, ahová ki lehet jönni és jól lehet érezni magukat. Járnak ide családok, baráti társaságok, munkatársak” - mondta Léman Béla, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény erdészeti részlegvezetője.

A Magyar Turisztikai Ügynökség évről évre meghirdeti a Virágos Magyarország elnevezésű pályázatot, amelynek az a célja, hogy a településeket és az önkormányzatokat arra ösztönözzék, hogy szépítsék, építsék, alakítsák a környezetüket. Nagy büszkeség a városnak az, hogy a környezetszépítő verseny zsűrijének tagjai több alkalommal kilátogattak a helyre, ahol szemügyre vettek szinte minden bokrot. A bejárásokat mindig a lehető legjobb eredménnyel nyugtázták. Az Ózdi Természetbarátok Körének tagjai több ízben túráztak már a Drótos-tetőre.

„Szeretünk ide járni. A természetjárók néhány szép és kellemes délutánt töltöttek itt. A szalonnasütéshez jól kiépített szalonnasütők, kényelmes padok és asztalok vannak, melyek biztosítják a kulturált nyársalás lehetőségét. Szeretjük a szépen kialakított virágos részt, de szeretnek a gyerekek is idejárni, hiszen a családdal is jöttünk. Hintáztak, szaladgáltak és élvezték a szabad mozgás örömét. Szeretünk leülni a padokra pihenni, beszélgetni és hallgatni a madarak csicsergését” - emelte ki Bánhidi Denise, az Ózdi Természetbarátok Körének tagja.

A Drótos-tető által kínált lehetőségeket, korábban az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola is kihasználta, hiszen osztálykirándulást szervezett a gyerekeknek, akiknek nagyon tetszett az a hely, ahol hasznosan töltötték el szabadidejük egy részét.

„Nagyon jó. Nagy és lehet sokat játszani, és még máskor is ki akarok ide jönni” - nyilatkozta Nyíri Mirjam Katalin, az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola tanulója.

A rekkenő hőség miatt már nem kell aggódnunk, viszont a kellemesen meleg, de mégis elviselhető napok szerelmesei még szeptemberben is élvezhetik az indián nyarat. Aki nem akar messzire kimozdulni, de mégis a természet közelségét szeretné élvezni akár egymaga, akár családjával, azoknak kiváló helyszínt kínál a Drótos-tető, ahonnét pazar kilátás nyílik, amerre a szem ellát.