Nem sikerült pontot szerezni
Sport
2023. szept. 24.

Nem sikerült pontot szerezni

Újabb hazai vereséget szenvedett az ÓAM-Ózdi KC az NB I/B. negyedik fordulójában. A Rákosmente gárdáját látták vendégül a Marosi István Városi Sportcsarnokban.

A Rákosmente gárdája sorakozott fel a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A mieink kezdték a találatok sorát, szinte azonnal a harmincadik másodpercben megzörgették a vendéghálót. Fej-fej mellett haladtak. A tizedik percben 5:5 volt az állás, ezután azonban a Rákosmente néhány góllal ellépett. Pihenőre 11:14-es állással mentek. A második félidőben a Rákosmente nagy előnyre tett szert. A negyvenötödik percben már 9 gól volt a különbség. Az Ózd lassan, de biztosan kezdte ledolgozni a hátrányt. Az ötvenkettedik percben már 22:25 volt az állás. Igyekeztek legalább egy döntetlenre visszajönni, de lejárt az idő. Már csak két gól kellett volna az egyenlítéshez. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – Rákosmente: 26-28.

„Igazából a nagy terhet most levettük magunkról, mert innentől azért rohanhatunk a mezőny után, mert ezt a meccset azért meg kellett volna nyernünk ahhoz, hogy bizakodhassunk igazából. Sajnos itt tartunk, és nem tudom, mennyi lehet ebben plusz. Az utolsó 18-20 perc abban a tekintetben reményt adhat, hogy van ebben több” - mondta Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

Elmondta, hogy minden poszton voltak problémák. Sok ziccert és helyzetet hagytak ki. Edzéseken minden jól megy, élesben azonban nem sikerül hozni azt a formát.

„Jól játszottunk most már nagyobb százalékban. Talán azt lehet mondani, hogy a második félidőt is jól tudtuk elkezdeni, ott azért nagy előnyt szereztünk. Akkor jöttek a problémák, amikor ezt okos játékkal meg kellett volna tartani, de erre az Ózd rákontrázott egy hatos támadással, amit azért sorra góllal tudtak befejezni. A fáradástól nekünk elkezdtek jönni a technikai hibák, úgyhogy akkor történt az, hogy felzárkózott a hazai csapat” - nyilatkozta Őze Beáta, a Rákosmente vezetőedzője.

A mieink jelenleg sereghajtók. Legközelebb ismét hazai pályán mérkőznek meg. Szeptember 30-án a KK Ajka KFT gárdáját látják majd vendégül a Marosiban.