Elvitte a két pontot a Veszprém
Sport
2023. szept. 19.

Elvitte a két pontot a Veszprém

Vereséget szenvedett hazai pályán az ÓAM-Ózdi KC az NB I/B. harmadik fordulójában. A BFKA-Veszprém U21-es csapatát látták vendégül a Marosi István Városi Sportcsarnokban.

Nagy erővel csapott le a BFKA-Veszprém U21-es gárdája. Hétvégén az ÓAM-Ózdi KC ellen küzdöttek a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A vendégek a mérkőzés nyolcadik percéig már 8 gólt dobtak, míg a mieink egyet sem. Az akadémia fiataljai felőrölték az Ózdot az első félidő elején. Ezután a mieink is megindultak, nagy hátrányt kellett ledolgozniuk, ami igen nehezen ment. Az ellenfél jól tartotta a nagyjából tíz gólos különbséget. Pihenőre is 10:22-es állással mentek. A második játékrészben folytatódott a küzdelem a hátrány ledolgozásáért. A közönség nagyon drukkolt az ózdiaknak, de a különbség csak még nagyobb lett. A harminchatodik percben már 12:26 volt az állás. A véghajrára próbált felállni az Ózd, de a több mint tíz gólos különbségen már nem tudott változtatni. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – BFKA-Veszprém U21: 26 – 39.

„Ilyen kezdéssel nem gondoltam, hogy kell számoljak valamikor is. Nem azt gondolnám, hogy nem álltak be teljesen a fiúk a meccsbe, inkább azt, hogy egy ilyen nihilből, hogy majd lesz valahogy, úgyis megoldjuk valahogy. A héten is sulykoltam beléjük, hogy ilyen dinamikával nem találkoztunk még. Tavalyhoz képest pedig még sokkal többet tettek rá. Hozzájuk sem tudtunk érni. Én ettől nagyon féltem, mert nem vagyunk olyan szinten, semmilyen szinten sem, se elől, se hátul, hogy egy ilyen típusú csapat ellen, ilyen típusú játék ellen helyt tudjunk állni” - mondta Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

Elmondta továbbá, hogy ha folyamatosan alakul ki a végére a 10-13-as különbség, az nagyjából a papírforma, mert a Veszprém nagyon erős, a tabella első helyére esélyes csapat. Az ellenfél minden találkozóra ugyan úgy készül. Úgy vélik, ha félvállról veszik, akkor el is bukhatják a mérkőzést, vagy akár sérülések is jöhetnek.

„Küzdünk a pályán igazából egymásért. Nem az egyéni teljesítményekre figyelünk, hanem próbálunk mindent csapatban végrehajtani. Főleg a védekezés, amire nagy hangsúlyt fektetünk, aztán abból rohanunk. A támadás az pedig ahogy alakul. Készülünk minden meccsre igazából hétről hétre, ennek köszönhető szerintem a sikerünk” - nyilatkozta Szabó Tas, a BFKA-Veszprém U21 átlövője.

A mieink legközelebb szeptember 23-án lépnek majd pályára. Ekkor a Rákosmente csapatát fogadják majd a Marosi István Városi Sportcsarnokban. Tudják, hogy minden pontért nagyon meg kell küzdeniük, de bíznak benne, hogy a hétvégi sokkból fel tudnak állni, és újult erővel nekivágni a következő találkozónak.