Vereség az első hazai találkozón
Sport
2023. szept. 12.

Vereség az első hazai találkozón

Vereséget szenvedett az ÓAM-Ózdi KC az NB I/B második fordulójában. A Budai Farkasok-Rév gárdáját látták vendégül a Marosi István Városi Sportcsarnokban.

A Budai Farkasok-Rév gárdája sorakozott fel az ÓAM-Ózdi KC játékosai mellett a Marosi István Városi Sportcsarnokban. Az NB I/B második fordulójára került sor, amelynek az első találatát az ózdiak szerezték. Erre nem is kellett sokat várni, a harminckettedik másodpercben zörgették meg a vendég hálót. A meccs elején fej-fej mellett haladt a két csapat, a hetedik percben azonban felül kerekedtek a farkasok. Egy-két találattal mindig a mieink előtt jártak, akik nem hagyták, hogy jelentősen ellépjenek tőlük. A huszadik percben három gól volt a különbség, tíz perccel később azonban már ismét döntetlent, azaz 17-17-et mutatott a kijelző. Pihenőre 17-18-as állással mentek. A második játékrészben újabb, szoros küzdelem kezdődött. A vendégek egyre nagyobb előnyt szereztek. Játékosaik jelentősen nagyobb testalkatúak, mint az ózdi csapat tagjai, ami megnehezítette a mieink dolgát. Végül nem is sikerült itthon tartani a két pontot. Ilyen zárásra számítottak, az ellenfél ugyanis egy nagyon erős, tapasztalt játékosokból álló csapat volt. Végeredmény: ÓAM-Ózd KC – Budai Farkasok-Rév: 29 – 34.

„A küzdelemmel természetesen elégedett vagyok a csapat részéről, mert tudtuk, hogy azért nagyon nehéz a bajnokság. Az eleje meg végképp. Teljesen új játékosokból kell csapatot csinálni, és azért azt látjuk itt az első két fordulóban is, amit eddig is tudtunk, hogy azért fizikálisan könnyen felőrölhető csapat vagyunk. Megpróbálunk ezen javítani, hogy mire oda érkezünk, hogy tényleg azokat a meccseket játsszuk, amiknél hasonszőrű játékerővel és tudású csapatokkal fogunk találkozni, akkor azokat kíméletlenül be tudjuk húzni” - mondta Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

Az ellenfél vezetőedzője elmondta, hogy győzelmük kulcsa a második félidőben nyújtott erős védekezésük, valamint fegyelmezett támadójátékuk volt. Ózdra már felkészültebben érkeztek, mint a bajnokság első találkozójára.

„Most egy kicsit többen voltunk már, mint a Mezőkövesd ellen. Három emberrel többet tudtam forgatni. Létszámban meg voltunk akkor is, csak előtte sérülések, betegségek voltak. Most azért egy kissit jobb állapotban érkeztünk. Bíztam benne, hogy meg tudjuk nyerni ezt a mérkőzést” - nyilatkozta Kiss Szilárd, a Budai Farkasok-Rév vezetőedzője.

A mieink legközelebb ismét itthon, a Marosi István Városi Sportcsarnokban lépnek pályára. Szeptember tizenhatodikán a BFKA-Veszprém U21 gárdája érkezik majd Ózdra. Ők szintén nagyon erős ellenfelek lesznek, így a mieink minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy ne engedjék át a két pontot.