Népszerű a Kondi Napok – A kerékpártúrával folytatódott a sportos programsorozat
Sport
2023. szept. 11.

Népszerű a Kondi Napok – A kerékpártúrával folytatódott a sportos programsorozat

Mintegy harmincan teljesítették a Kondi Napok ötödik állomását vasárnap. A résztvevők ezúttal 18 kilométert tekertek a városi stadiontól indulva a Hangony-tóig, majd onnan vissza.

A kerékpártúrával folytatódott szeptember 10-én, vagyis vasárnap a 2023-as Kondi Napok programsorozata. Az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület tagjai a városi stadion főbejáratánál vártak mindenkit délelőtt 10 órakor, aki két kerékre szeretett volna pattanni a csodálatos napsütésben. Regisztrálni már háromnegyed tíztől lehetett. Így a kihelyezett asztalnál sokan megjelentek, hogy jelentkezzenek a megmérettetésre és átvegyék az útravalót, vagyis az ásványvizet és csokoládét.

„Lassan a finiséhez érkezünk a Kondi Napoknak. Ez az ötödik állomás, a kerékpározás. Mondhatjuk, hogy minden évszakot átölel ez a próba. Amikor elkezdtük télen, februárban a túrával akkor még nem látszódott, hogy mennyien is fognak részt venni. Hála Istennek elég népszerűek a programok. Úgy néz ki, hogy év végére is több kondis lesz, mint tavaly volt például” - emelte ki Vanczák Attila, az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület elnöke.

A szervezők mindenkit arra kértek, hogy csak biztonságos kerékpárral induljon útnak, valamint figyeljen oda a közúti közlekedés szabályainak betartására, hiszen az ötödik állomás célkeresztjébe ezúttal a Hangonyi-tó került. A szervezők igyekeznek mindig változatos programokkal kedveskedni az érdeklődőknek, így minden korosztály megtalálhatja a számára kedvére valót.

„A bicikli túra mindenképpen közel áll hozzám, hiszen a mindennapokban is nagyon szeretek biciklizni, ezzel is járok dolgozni. A lépcsőfutás különösen kedves a számomra. Az mindig egy olyan különleges extrém kihívásnak mondható az állomások közül. Idén az evezés különösen elnyerte a tetszésemet, bár nagyon félve indultam neki, de annál kellemesebb élmény volt” - mondta Ronyecz Ákosné.

Az utolsó simításokat követően el is indultak a bringások a Bolyki főúton haladva. A sort a klub tiszteletbeli elnöke Kormos József zárta. Aki ezúttal motorral követte a résztvevőket. A célnál nem töltöttek sok időt, csupán kifújták magukat pár perc erejéig, majd indultak is vissza a starthoz. Ám akadtak olyanok is akik kicsit kibővítették a 18 kilométeres távot. Mintegy harmincan vágtak neki a kétkerekes túrának.

„Vettem már máskor is rész Kondi Napokon, nem is egyszer. Az utóbbi időben kezdtem el aktívabban járni. A biciklizés része nagyon üdítő volt, nagyon jól esett. Szerintem a többieknek is és várom a következő Kondi Napot” - nyilatkozta Endrész Balázs.

A délelőtti sportos megmozdulás jó hangulatban telt, mindenki mosolyogva teljesítette a feladatot, amely természetesen beleszámít a Kondi Napok értékelésébe, vagyis aki egy kivételével minden próbán részt vesz, egy emblémázott pólóval lehet gazdagabb. A befejező, vagyis a hatodik állomás a már jól megszokottak szerint a lépcsőfutó verseny lesz. Október 15-én a Március 15. úti lépcsősor aljába várják a vállalkozó szellemű kondisokat.