Befejeződött a táblai temetőnél a parkoló bővítése
Város
2023. szept. 7.

Befejeződött a táblai temetőnél a parkoló bővítése

Befejeződött a táblai temetőnél lévő parkoló kiépítése az ÓVI jóvoltából. A korábbi 16 állás mellett, további 20 salakos helyen van lehetőségük megállni az autósoknak.

A mai napon befejeződött a táblai temetővel szemben lévő parkoló bővítése az Ózdi Városüzemeltető Intézmény jóvoltából. 16 aszfaltozott hellyel és több mint húsz parkoló állással igyekszik az önkormányzat megkönnyíteni az idelátogatók biztonságos parkolását, amely nagyon hasznos lesz a közeljövőben, hiszen közeleg a Mindenszentek. Janiczak Dávid polgármester is ellátogatott a munkavégzés területére, ahol elmondta, hogyan vált lehetségessé a kivitelezés.

„Közterület felújítási program keretében kialakítottunk egy 16 állásos aszfaltos parkolót itt a táblai temetővel szemben, de már akkor beszéltünk róla, hogy természetesen az egész terület használható lesz. Ennek most jött el az ideje, megtörtént a városüzemeltető intézménynek köszönhetően a terület lesalakozása, úgyhogy most már a temetőbe érkezők egy nagyobb és jobb minőségű parkolót használhatnak. Ugye 16 álláshelyig aszfaltos parkolót, ahogy annak az egésznek is lennie kéne, de sajnos arra még nem volt keret, a jövőben bízunk benne, hogy majd az egészet le tudjuk aszfaltozni. A többiek pedig a salakos parkolóban még legalább húsz helyet tudnak találni” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Városszerte több helyen is folynak munkálatok, nemcsak a temető parkolója újult meg, hanem a közutak kátyúzása, a patakok és közterületek tisztítása is folyamatosan zajlik. Az ÓVI dolgozói nap mint nap tesznek azért, hogy városunk megszépüljön.

„A mai napon befejeztük a táblai parkolónak a salakos bővítését. Folytatjuk Kistó térségében a kátyúzást, a Huba vezér úton végeztünk most, folytatjuk a többi úttal. Medertisztítást végzünk a Szenna-patakban, illetve a Gálvölgye-patakban. A másik részlegünk pedig elvégzi az útburkolati jelek felfestését, ezt a Zsolnay téren, illetve a Velence telepen végeztük” - emelte ki Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény tanácsadója.

A munkások az utcában fentről lefelé haladnak. A szűk helyek miatt a munkagépek használata kivitelezhetetlen, ezért kizárólag kézi erővel dolgoznak, motoros fűkaszát, vasvillát, lapátot és hagyományos eszközöket alkalmaznak. Így tehát őszre megújult közterületekkel és közutakkal találkozhatunk.