Két kutya is szörnyű halált halt
Hírek
2023. szept. 6.

Két kutya is szörnyű halált halt

Állatkínzás miatt nyomoznak az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai. Rövid időn belül két kutya is elpusztult. Az egyiket leszúrták, a másikat egy kóbor ebbel eresztették össze.

Felkavaró fotókat posztolt a napokban egy férfi a közösségi oldalára. Úgy tudjuk, idegenek mentek be egy újtelepi portára, amelyet Zordon védett, ott szúrták le. Gazdája este azonnal állatorvoshoz szállította, aki összevarrta a sebet, másnapra azonban nagyon feldagadt a feje és a nyaka. A boncolás során később megállapították, hogy a szúrás miatt ödéma alakult ki, amelyben elpusztult az állat. „Nekünk Zordon nem egy házőrző, hanem családtag volt” - így fogalmazott nekünk a gazdája. A rendőrség a nyomozás során megtalálta a tettest. Jelenleg büntető eljárás van folyamatban ellene. Tegnap egy másik állat is elpusztult.

„A tegnapi nap folyamán a délelőtti órákban kollégáimat intézkedésre kérték fel. Állampolgári bejelentés érkezett Ózd Bánszállás telepről, miszerint egy ötvenhárom éves ottani lakos a tulajdonát képző kutyát ráuszította egy kóbor ebre, amely a bántalmazás következtében a helyszínen elpusztult. Az ügyben az elkövetőt kollégáim előállították. Jelenleg állatkínzás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást folytatunk” - emelte ki Soós Attila, az Ózdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője.

Az elpusztult kutya testét elszállították. A helyszínen a rendészet és a rendőrség munkatársai is intézkedtek, de jelen volt állatorvos és az Ózdi Állategészségügyi Telep munkatársai is.

„Sajnos hiába van az állatvédelmi törtvény, hiába hozunk önkormányzati rendeletet, hiába volt itt a Betyársereg a Szurkolókkal nemrégiben demonstrálni az állatkínzás ellen, úgy tűnik, hogy mindez hiábavaló. Én a magam részéről javasolni fogom, hogy a közmunkaprogramból is zárjuk ki azokat a személyeket – a rendőrségi eljáráson kívül – akik állatkínzással gyanúsíthatók, illetve tetten érték ezzel kapcsolatban őket” - mondta Fidrus Péter, az Ózdi Állategészségügyi Telep telepvezetője.

Ha valaki állatkínzást tapasztal, azonnal értesítse a rendőrséget vagy a Polgármesteri Hivatal Hatósági és Szociális Osztályának szakembereit, akik kivizsgálják az ügyet, majd lépéseket tesznek az állat lefoglalása és a tulajdonos megbüntetése érdekében, hogy ne kerüljön sor még több tragikus halálesetre.