Újra az uszodában csobbanhatnak az emberek
Város
2023. szept. 5.

Újra az uszodában csobbanhatnak az emberek

Újra megnyitotta kapuit a városi uszoda, a strandfürdő pedig bezárt. A jegyárak nem változtak. December végéig biztosan nyitva lesz az épület.

Üresek a medencék a strandon. Az Ózdi Sport- és Élményközpont idén kivételesen hosszabb ideig, plusz egy hétvége erejéig nyitva tartotta a létesítményt, mostanra azonban kiürült a terület. A takaró fóliákat tekerik fel a szakemberek. Pakolnak a hideg beköszönte előtt. A forróság idén is sokszor vonzotta ki az embereket, hogy a medencékben hűsöljenek, azonban jelentősen kevesebben voltak most, mint tavaly. Nagy-Mengyi Péter elmondta, hogy a júniusi nyitás óta több mint tizenhétezer ember járt a strandon, beleértve az esti úszókat és az egyesületi tagokat egyaránt. A strand zárásával azonban mindig együtt jár az uszoda nyitása.

„2023. szeptember 1-én megnyitott a Városi Thermárium és Tanuszoda. A nyitvatartásunk a tavaszhoz képest változatlan. Hétköznap reggel nyolctól este nyolcig, hétvégén pedig reggel nyolctól délután hatig vagyunk nyitva. Hétköznaponként az edzések ideje alatt, negyed öt és háromnegyed hat között az uszoda zárva van. Ekkor csak az edzések és az úszásoktatási foglalkozások vannak. A vendégeket előtte és utána várjuk. Az iskolai úszásoktatás még nem indult be, de nagy valószínűséggel egy-két hét múlva az is be fog indulni, és jönnek majd délelőtti osztályok is, de akkor is tudnak majd a vendégek az uszodába jönni, szabad pályák akkor is állnak majd rendelkezésre” - mondta Nagy-Mengyi Péter, az ÓSÉK ügyvezetője.

Az uszoda nyitását egyébként egy több hetes karbantartás előzte meg. Csöveket és pillangószelepeket kellett kicserélni, ezek ugyanis az évek alatt elhasználódtak. Apróbb festéseket, a térkövezést és a fertőtlenítést is elvégezték.

„A szivattyúk fel lettek újítva, a klórgáznál a membránok és más dolgok is át lettek vizsgálva. A felülvizsgálat megtörtént. A vízmintánk ugye jó lett, ezért is lehetett megnyitni. Jövő hétre várjuk már az e havi vízmintát, valamint sajnálatos módon a próbaüzemnél a szaunakályhák – ilyen fél éves, nagyjából akkor vettük – a fűtőszálaik eldurrantak valami műszaki probléma lehetett. Ezt felülvizsgálatra visszaküldtük a céghez és remélhetőleg már szerdai nappal, vagyis holnap meg tudjuk nyitni a wellnesst is” - nyilatkozta Losonczi László, az ÓSÉK műszak vezetője.

A szaunára ugyan még várni kell, a medencék azonban már készen állnak, hogy fogadják az úszás szerelmeseit. Ottjártunkkor is két hölgy szelte a köröket. A nap folyamán, elszórtan szoktak érkezni a vendégek. Mindegyikük nagyon várta, hogy újra itt úszhasson.

„Én ötvenkilenc évesen tanultam meg úszni és a gerincemnek nagyon jó. Háton úszok. Minden ilyen korúnak ajánlom, hogy tanuljon meg, ha még nem tanult meg” - hangsúlyozta Szabó Jánosné.

A korábbi szezonhoz képest nem változtak az árak. A jakuzzikat már idén sem töltötték fel a nagy energiafogyasztás miatt, a szaunák azonban szerda, péntek, szombat és vasárnap délután is be lesznek üzemelve. Az uszoda december végéig biztosan nyitva lesz.