Szent Gellért-díjat kapott Kocska Ágnes a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója
Oktatás
2023. szept. 1.

Szent Gellért-díjat kapott Kocska Ágnes a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója

Szent Gellért-díjat kapott Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója. Az elismerést dr. Ternyák Csaba egri érsek adta át Miskolcon.

Tanévnyitó ünnepséget tartottak az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő oktatási-nevelési intézmények lelkipásztorai, pedagógusai számára Miskolcon, ahol a példaadó hitéleti és szakmai munka elismeréseként dr. Ternyák Csaba egri érsek Szent Gellért-díj kitüntetést adományozott az egyházmegye több pedagógusának. Arany fokozatú elismerésben részesült Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója.

A kitüntetést augusztus 23-án, tehát még a nyári szünet ideje alatt vette át Kocska Ágnes Miskolcon. Ekkor kollégái nem tudtak gratulálni igazgatójuknak, bár ők terjesztették fel a Szent Gellért-díjra. Ma délelőtt azonban az ózdi tanévnyitó ünnepségen, amikor mit sem sejtve köszöntötte a diákokat, az egész tantestület nagy meglepetést okozott számára.

„A kollégáim úgy gondolták, hogy ez alkalommal hozzák a szülők és a gyerekek tudomására. Nagyon örültem annak, hogy a gyerekek arcán tükröződött az a szeretet, meg az az öröm, amit én irántuk érzek, és csak még szebbé tették számomra ezt a mai napot, amikor itt a közel háromszázhuszonöt gyerek megjelent a tanévnyitó szentmisén a szülőkkel, a kicsikkel. Itt voltak az óvodások, az óvónők és valóban, mint egy nagycsalád, itt a mi templomunkban. Szép volt együtt ünnepelni” - mondta Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója.

A Szent Gellért-díjat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alapította azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen a katolikus közoktatásban végzett kiemelkedő munka elismerésére. A díj adományozásának feltétele a következetes, kitartó, színvonalas nevelő-oktató tevékenység, az elkötelezett hitvalló élet, a szilárd erkölcsi alapokon álló munka, mellyel kivívta a tanulók, szülők, munkatársak egyöntetű elismerését. Kocska Ágnes minden kritériumnak megfelelt.