Tanévnyitó ünnepséget tartottak az Újváros Téri Általános Iskolában
Oktatás
2023. szept. 1.

Tanévnyitó ünnepséget tartottak az Újváros Téri Általános Iskolában

Tanévnyitó ünnepséggel nyílt meg a tanév ma az Újváros téri Általános Iskolában. Az első osztályos tanulókat zenés, verses előadással köszöntötték nagyobb társaik.

Hangosan szólt az iskolacsengő, amely az idei nyári szünet végét, a tanév kezdetét jelentette a diákok számára. Az Újváros Téri Általános Iskolában az aulában nyitották meg a 2023/24-es tanítási évet. A gyermekek arca vegyes érzelmeket tükrözött, hiszen véget értek a nyári kalandok. Az iskolakezdéssel azonban új élmények várnak rájuk. Az elsős diákokat idősebb társaik vezették be az aulába, ezután vette kezdetét az ünnepség, ahol az elkövetkezendő év legfontosabb elveit is ismertették.

„Kiemelt közös feladat az alapkészségek, képességek fejlesztése, a használható tudás alapjainak megteremtése, a továbbtanulás elősegítése. A nevelőmunkában kiemelkedő helyen áll ebben az évben is a közösségfejlesztés, személyiségfejlesztés, gyermekeink testi, lelki, szellemi egészségének védelme, a mindennapi testmozgás és az egészséges táplálkozás szorgalmazása” - hangsúlyozta Galkóné Szabó Mária, az Újváros Téri Általános Iskola intézményvezetője.

Az iskola vezetősége mellett a Kazincbarcikai Tankerületi Központ igazgatója, Markovicsné Demeter Edina is jelen volt a tanévnyitón. A Neutrik Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Marton Zsolt is a meghívott vendégek között volt. A tanévnyitón adta át a cég nevében azt az asztalitenisz asztalt, amelyet a családi napjukon leadott szavazatok alapján kapott az iskola.

„Alapvetően a cégünk politikája és a filozófiája az, hogy ahol dolgozunk, ahol a dolgozóink vannak, ott együtt kell élnünk és része kell, hogy legyünk a városnak. És ezért kezdtük, sőt teremtettünk ezt a hagyományt. Ugye tavaly decemberben egy bölcsődét támogattunk, most pedig két iskolát. Nagyon fontos volt, hogy célzottan azokat az iskolákat támogattuk, ahová a dolgozóink gyermekei járnak. Ez egy szavazás eredménye egyébként, hogy most itt vagyunk ebben az iskolában” - mondta Marton Zsolt, a Neutrik Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A 2023/24es tanévet az intézmény összesen 572 tanulóval és 36 fő pedagógussal kezdi meg. A tanári kar tagjai között új tanítókat is köszöntöttek. Az elsős diákok a tanévnyitó végén idősebb társaiktól vették át az iskola szimbólumát jelentő vörös szalagot. Az ünnepség után a tanulók saját osztálytermükben kapták meg a könyveket, és ekkor tudhatták meg, hogy a jövő héten milyen tantárggyal kezdődik majd a napjuk.