Pendrive, egér és pénzbeli támogatás – ezekkel érkezett Janiczak Dávid polgármester a rendőrségre
Város
2023. aug. 25.

Pendrive, egér és pénzbeli támogatás – ezekkel érkezett Janiczak Dávid polgármester a rendőrségre

Több millió forintos ajándékkal érkezett Janiczak Dávid polgármester Soós Attilához, az Ózdi Rendőrkapitányság vezetőjéhez. Pendrive-ok, egerek és kétmillió forint talált gazdára.

Pendrive-ok és egerek hevernek az asztalon. Janiczak Dávid polgármester érkezett az eszközökkel az Ózdi Rendőrkapitányságra, majd egy kétmillió forintos támogatásról szóló emléklapot is átadott. Ezt a közbiztonsági feladatok segítése érdekében végzett kiemelkedő szakmai munkájukért kapták.

„Folyamatos és jól működő a kapcsolat az Ózdi Rendőrkapitánysággal és különösen kapitány úrral, ezért tudjuk egymás igényeit. Így jött szóba az, hogy ebben az évben is segítjük a rendőrség munkáját. Nagyon fontos, hogy legyen lehetőségük túlórát fizetni, ezért egy kétmillió forintos támogatást biztosítottunk a számukra, valamint arról is beszámolt, hogy vannak olyan informatikai eszközök, amik gyorsan elhasználódnak és elkopnak, így pendrive-okkal és számítógépekhez csatlakoztatható egerekkel segítjük a hivatalnak a működését. Bízunk benne, hogy jó kezekbe kerül, és abban is bízunk, hogy nagyon sokáig tudják majd ezeket használni” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

A rendőrség munkatársai rendszeresen szerveznek ellenőrző akciókat, hogy ezzel is a lakosság biztonságát szolgálják. A nyomozás folyamatos, hiszen fatolvajok és internetes csalók is mindig felütik a fejüket. Ahogy terepen, úgy az irodákban is igyekeznek az embereket segíteni, ezért az, hogy megfelelő eszközökkel rendelkezzenek, elengedhetetlen a gördülékeny munkavégzéshez.

„Magam és kapitányság nevében szeretném megköszönni polgármester úrnak egyrészt a 2 millió forintos adományt, illetve azokat a kopó informatikai eszközöket, amiket természetesen a kapitányság megfelelően tud majd használni” - mondta Soós Attila, az Ózdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője.

A polgármester a kapitányság vezetőjével számos dologról beszélgetett. Mindketten abban bíznak, hogy ez a szoros, jól működő kapcsolat a rendőrség és az önkormányzat között továbbra is megmarad.