Nagy sikert aratott a VI. Hétvölgy Fesztivál az Ifjúsági Parkban a hétvégén
Szabadidő
2023. aug. 22.

Nagy sikert aratott a VI. Hétvölgy Fesztivál az Ifjúsági Parkban a hétvégén

Több hónap kemény munka áll a VI. Hétvölgy Fesztivál szervezői mögött. Ahhoz, hogy mindenki zavartalanul szórakozhasson, rengeteg előkészítés és háttérmunka kellett.

A négy napos rendezvény létrejöttéhez hónapokkal ezelőtt elkezdődött a fellépők leszervezése, a megfelelő fény- és hangtechnikát biztosító cég megkeresése. Mindezek mellett szükséges volt az egészségügyi, biztonsági feltételek biztosítása, az árusok és büfések elhelyezése úgy, hogy ne jelentsen akadályt a több ezres tömeg mozgásában. Ezek olyan munkálatok, amelybe a hétköznapi ember nem igazán lát bele.

„A szervezés, kapcsolattartás a fellépőkkel az az, amit leginkább érzékel a közönség a munkánkból. De az, hogy rendben legyen az egészségügyi biztosítás, a rendezvény biztosítás, a hatóságok felé be legyenek jelentve a fellépők, az Ifjúsági Parkban jelenlévők, a tűzijátékkal kapcsolatban mindenféle előírásnak megfeleljünk, azért ezek komoly háttérmunkát igényelnek. Arról már nem is beszélve, hogy azért, akik megérkeznek az Ifjúsági Parkba, ők megfelelő körülmények között legyenek, nem elszállásolva, de az itt létük alatt megfelelő infrastruktúra vegye őket körül, az ellátmányukról gondoskodni, beszerezni. Ez szintén mind embertpróbáló feladat” - emelte ki Fábián-Dobos Eszter, az ÓMÉK művelődési ágazatvezetője.

Az ÓMÉK dolgozói közül tizenöten dolgoztak négy napon keresztül szinte éjjel-nappal, hogy minden zökkenőmentesen működjön. Öt fő segítette a műszaki csoport munkáját, rajtuk kívül pedig még 3 diákmunkás is serényen tevékenykedett a fesztivál ideje alatt. Kemény munkájukat azonban siker követte, hiszen rengeteg pozitív visszajelzést kaptak.

„Én egy nagyon pozitív rendezvénysorozatnak tartom, ahol az ÓMÉK hatalmas részt vett ki a szervezésből, és minden tökéletesen működött ezen a hétvégén. Úgyhogy csak gratulálni tudok a szervezéshez, és megköszönni az ózdiaknak, hogy részt vettek a programsorozaton” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A városvezetés és külföldről érkező delegáció mellett a fellépők is pozitív élményekkel és véleménnyel távoztak városunkból. A szervezők mindent meg is tettek ennek érdekében. A programsorozaton résztvevők szintén elégedettséggel nyilatkoztak a hétvégi koncertekről.

„Őszinte leszek, nagyon jó volt a fogadtatás. A Remorse zenekar, Oláh Zsoltiék zenekara kimondottan tetszett, mi barátságban is vagyunk. A Tankcsapdát már nagyon vártam. Mert, ahogy Lukács Laci is mondta több mint 20 éve voltak itt. És nagyon jó hangulatot csináltak. És ezért nekik külön köszönet, a városvezetésnek, plusz még a polgármester úrnak is” - mondta Krajcsik Dioméd.

Az ózdiak önfeledten szórakozhattak négy napon keresztül, amihez elutazni sem kellett a városból. A változatos kulturális és zenei programok között mindenki találhatott kedvére valót. A sikeres fesztivál mögött lévő sok-sok munka után pedig most már a szervezők is szusszanhatnak egyet.