Slágerek és táncoló közönség – a VI. Hétvölgy Fesztivál első napja
Szabadidő
2023. aug. 19.

Slágerek és táncoló közönség – a VI. Hétvölgy Fesztivál első napja

B. Tóth László, a TNT és Dj. Pixa nyitotta meg a VI. Hétvölgy Fesztivált. Több száz ember látogatott ki az Ifjúsági Parkba, hogy részese legyen a város legnagyobb zenei eseményének.

Körhinta, póni és ugrálóvár. Önfeledten játszanak a gyerekek az Ifjúsági Parkba kitelepült vidámparkban. A VI. Hétvölgy Fesztivál első napjára érkeztek kicsik és nagyok egyaránt. A város legnagyobb zenei eseményét B. Tóth László, magyar zenei szerkesztő, producer, rádiós műsorvezető és lemezlovas nyitotta meg. A férfi a szakma meghatározó alakja, mai napig a Retró Rádió frekvenciáin szól az emberekhez "Poptarisznya" című műsora. Korábban rengetegszer megfordult Ózdon.

„Még emlékszem a Kék Acél Étteremre és a mellette lévő művelődési házra. Egy héten háromszor volt ott klub. Igaz délután hat és nyolc óra között maximum, vagy lehet, hogy még korábban. Abban az időben rengeteget jártam Ózdra, aztán kimaradt néhány évtized” - mondta B. Tóth László, producer, műsorvezető, lemezlovas.

A zeneszó hallatán egyre több ember érkezett. Este nyolcra már több százan álltak a park füvén, amikor a TNT lépett a színpadra. Dobrády Ákos és Inti, azaz Zuber Krisztián felrobbantották a színpadot. Slágereik megmozgatták a tömeget. Korábban ők is jártak már Ózdon, akkor azonban egy kisebb formációval érkeztek. Most egy egészen más műsort vittek a színpadra. A koncert előtt korábbi élményeikről és a mostani összeállításról kérdeztük őket.

„A Papp László Sportarénában volt egy teltházas koncertünk és a műsornak a törzsét ez a műsor jelenti. Egy nagyon izgalmas, nagyon lendületes, tök jó kis koncert és örülünk, hogy elhozhattuk ide, Ózdra is. Úgy emlékszem, hogy itt mindig nagyszerű közönség volt, láttam, hogy most már kezdenek gyülekezni, úgyhogy igyekszünk csalódást nem okozni” - nyilatkozta Dobrády Ákos és Zuber Krisztián „Inti”, a TNT együttes frontemberei.

A közönséget látva biztosan elmondható, hogy nem okoztak csalódást. Az emberek táncoltak és közösen énekeltek. A meghívott külföldi testvér- és partnerváros delegációinak tagjai és a város vezetése is jól szórakozott. A koncertjük után sem állt meg a fesztivál, ugyanis DJ Pixa állt a pult mögé. A dalszerző és producer több, neves hazai előadóval dolgozott már együtt, de külföldön sem ismeretlen a neve.

„Például Erdélyben a ByeAlex-szel készített dalom a legnagyobb kedvenc. A Csórót és a Bulibárót kivétel nélkül mindenhol kamázzák, attól függ, hogy milyen a közönség összetétele, fiatalok vagy öregek” - emelte ki Tóth Dániel György „Pixa”, dalszerző, producer.

Estére teljesen ellazult a közönség, mindenki táncolt, énekelt és örült annak, hogy végre egy nagy buli részese lehetett.