Gazdát vagy befogadót keresünk – Egy kisfiú kutyus sétált be az Olvasó épületébe
Hírek
2023. aug. 16.

Gazdát vagy befogadót keresünk – Egy kisfiú kutyus sétált be az Olvasó épületébe

Egy kiskutya sétált be az Olvasó épületébe tegnap délelőtt. Mára kiderült, hogy a fiatal négylábúban nem található chip. Jelenleg gazdát keresünk neki.

Sztrakayné Baraxa Éva osztja a jutalomfalatokat sorrendben Brandynek, Pepsinek és Kubának. Ők azok a szerencsés négylábúak, akik az utcáról érkeztek és ő gondoskodik róluk. Pontosabban a cica már gazdára lelt, most csupán megőrzésen van újra nála. Mintegy kétezeregyszáz főt számlál mára az Ózdon elveszett-talált állatok elnevezésű facebook csoport, amelyet ő hozott létre 2020 januárjában azzal a céllal, hogy a szilveszterkor petárdázástól és tűzijátéktól megijedt állatokat könnyebb legyen megtalálni. A csoport mára számos sikersztorit könyvelhet el.

„Én a suli előtt figyeltem fel például egy kisebb termetű, spániel szerű kutyára, és hát itt jött ugye az előnye ennek a csoportnak. Még aznap lefotózgattam a kutyát, feltöltöttem és jöttek a válaszok, hogy merre látták meg. Az információk jöttek róla, és hát akkor sajnos nem sikerült befognunk, de utána ha jól értesültem, akkor később befogták. Ez a kutyus azóta már gazdira is talált és külföldön van” - mondta Sztrakay Ábel.

Ám a mai napig adódnak olyan helyzetek, amikor nagy szükség van rá. Egy-egy posztnál nagyon fontos megjelölni az eltűnés, vagy megtalálás időpontját, helyszínét.

„Nagyon fontos, hogy van-e chipje a kutyának, mert akkor nyilván a megtaláló is egyből be tudja könnyebben azonosítani. Hogy van e nyakörv vagy hám a kutyán. Különös ismertetőjel, esetleg a neve. És ami a legfontosabb, hogy mindig legyen elérhetőség, mert hiába írja ki egy mondatba, hogy ma reggel elveszett a kiskutyám. Ezzel sajnos semmit nem tudunk kezdeni. Mindenféleképpen elérhetőség kell, hogy rögtön tudják hívni, hogy igen, itt van a kutyusod, gyere érte” - hangsúlyozta Sztrakayné Baraxa Éva.

Éva ideiglenes befogadóként azt mondja, ha meglátunk egy bajba került állatott semmiképpen ne menjünk el mellette, hiszen lehet, hogy mi vagyunk az utolsó esély számára. Tegnap délelőtt mi a saját bőrünkön tapasztaltuk meg ezt a megállapítást. Bukovinszky Zsolt tegnap délután az Olvasó parkolójában talált rá a kisfiú kutyusra.

„Ahogy kinyitottuk az Olvasó ajtaját, rögtön besétált ide és azóta részese a munkánknak. Tegnap már a Hétvölgy Fesztivál értekezletén is jelen volt. Jól érzi itt magát, és egyébként nagyon fegyelmezett, szobatisztának is tűnik, de mi hosszútávon nem tudjuk őt gondozni, ellátni. Ezért mindenképpen gazdát keresnénk neki, úgyhogy akinek megtetszett és felelősen tudja vállalni a tartását, annak szívesen átadjuk. Sajnos a gazdájáról nem tudunk semmit, és chipet sem találtunk benne” - nyilatkozta Bukovinszky Zsolt, az ÓMÉK ügyvezető-főszerkesztője.

Ideiglenes keresztnevén „ÓMÉK” azóta árnyékként követi az Olvasó munkatársait. Valóban remekül érzi magát, de mivel a cél az volt, hogy megtaláljuk az eredeti gazdáját, értesítettük az Ózd Városi Rendészet munkatársait, akik többszöri próbálkozás után sem találták meg azt a bizonyos chipet a négylábúban. Természetesen mi is posztoltunk az Ózdon elveszett-talált állatok elnevezésű facebook csoportba és abban bízunk, hogy mielőbb megnyugtató megoldást találunk számára.