Zene, kultúra és gasztronómia – így telt a Common Vibe első fesztiválja Hangonyon
Kultúra
2023. aug. 14.

Zene, kultúra és gasztronómia – így telt a Common Vibe első fesztiválja Hangonyon

Világzenei fesztivált szervezett a Common Vibe Egyesület Hangonyon. Gyerekprogramok, főzőverseny és a zenei élet sokszínűségét bemutató koncertek várták az érdeklődőket.

A cirkusz összeköt. Ez olvasható a bőröndbe fektetett papíron. Sok gyereket vonzottak azok a játékok, amelyeket a Trapiti varázsolt Hangonyba. A településen ugyanis kétnapos fesztivál zajlott. A Common Vibe Egyesület már hat éve végez tehetséggondozó, felzárkóztató munkát a térségben, most pedig a Leader programnak köszönhetően lehetőségük nyílt megszervezni ezt a világzenei fesztiválnak elnevezett eseményt.

„Most ezt a célt tűztük ki, hogy idén szeretnénk valami olyan programot idehozni Hangonyra, ami még eddig nem volt. Azért választottuk a világzenét, hogy talán ez egy kicsit a megszokottakhoz képest egy másféle szórakozási lehetőséget fog a nem hangonyiaknak, de a hangonyiaknak elsősorban biztosítani” - mondta Miklósi Ákos, a Common Vibe Egyesület elnöke.

A zenei paletta nagyon változatos volt, ahogy azok az ételek is, amik a bográcsban rotyogtak. A főzésnél az volt a kritérium, hogy csak szabad tűzön és csak birkából készülhet az étel. A húst egyébként minden versenyzőnek az önkormányzat biztosította.

„Amit mi főzünk, annak az a neve, hogy konok kunok gulyásleves kapros túrógombóccal. Még soha nem főztünk birkát, ez az első. Ezt régi magyar receptek között találtuk meg a neten” - nyilatkozta Tóth Beatrix.

Az étel a zsűri kíváncsiságát is felkeltette, végül pedig a dobogó legfelső fokán végzett. Kicsik és nagyok egyaránt megtalálták a kedvükre való programot.

„Először azokat a kicsi labdákat, amiket dobálni kell, azokat dobáltuk. Utána jöttem, ebédeltünk és mondták, hogy lehet csinálni repülőt és mi csináltunk. Utána ilyen tetkót csináltattam” - emelte ki Csipkés Balázs.

A programok között szerepelt táncház és kerekasztal beszélgetés is. Délután a koncerteké volt a főszerep. Felléptek többek között a Várkonyi Csibészek, a Peca Zenekar, a Tarnabod, a Roma Big Band és a Duckshell is. Voltak, akik a dallamok hallatán táncra perdültek. Az eseményen a fiatal zenészeknek is teret engedtek.