Ugrálóvár, kézműves sarok, és bográcsban rotyogó ételek – így telt a II. Hódoscsépányi Főzőverseny
Szabadidő
2023. aug. 12.

Ugrálóvár, kézműves sarok, és bográcsban rotyogó ételek – így telt a II. Hódoscsépányi Főzőverseny

Főzőversenyt tartottak Hódoscsépányon a hétvégén. A feltétel csak annyi volt, hogy bográcsban készüljenek az ételek, azon túl mindenki szabad kezet kapott.

Messzire szálltak a finomabbnál-finomabb illatok Hódoscsépányról. Főzőversenyt tartottak itt a hétvégén. Ez a második alkalom, hogy Csépányi Róbert megszervezte ezt az eseményt a területen. A szakácsok buzgón kevergették az ételeket és folyamatosan figyelték, készen állnak-e már a tálalásra. A program célja a közösség építése, és hogy jól szórakozzanak egy finom ebéd mellett.

„Tavaly indítottuk el ezt az úgynevezett Hódoscsépányi Főzőversenyt és több csapattal meg is nőtt a létszám. Ennek szervezőként nagyon örülünk. Annak pedig különösen, hogy ilyen jó idő van. Nagyon különleges ételek készülnek, közben járkálunk és figyeljük. Nincs igazából feltétel, amit bográcsban el lehet készíteni, bográcsgulyástól a babgulyáson át bármit lehet. Egy három tagú zsűri fogja most is felügyelni” – mondta Csépányi Róbert, szervező.

Az elnöki pozícióra Turi Mihályt kérték fel, aki tanácsokkal is ellátta a csapatokat. Elárulta azt is, hogy figyelni fogja milyen alapanyagokat használnak. Előnnyel indultak tehát azok, akiknek a hozzávalói egyenesen a kiskertből érkeztek. Vas István és csapata tavaly elvitte az első helyet. Most is házi alapanyagok főttek össze a bográcsukban.

„Idén egy vadas marhát készítek szalvétagombóccal. A különlegesség szerintem a fűszerezésben van és az alapanyagokban, amit használok. Friss alapanyagokat, házi alapanyagokat, jó alapanyagokat használok. A húson sok múlik. Abból is sikerült jót szerezni hozzá. Hogy mit várunk? Tavaly sikerült elsőnek nyerni, de nem is ez a lényeg. A főzőversenyben az a lényeg, hogy jól érezzük magunkat” - fogalmazott Vas István, a Vadnarancs csapat tagja.

A gyerekek elfoglaltságára is gondoltak. A legnagyobb sikert az ugrálóvár aratta. Kisebbek és nagyobbak is birtokba vették. A zsiráf feje csak úgy bólogatott. Ez is azt jelezte, nagy játék folyt odabent. A felnőttek eközben kóstoltak, kevertek és várták, hogy asztalra kerülhessen az étel.