Koncertek és vásári forgatag várja az érdeklődőket a VI. Hétvölgy Fesztiválon
Kultúra
2023. aug. 2.

Koncertek és vásári forgatag várja az érdeklődőket a VI. Hétvölgy Fesztiválon

Idén is színes programokkal várja az érdeklődőket a VI. Hétvölgy Fesztivál. A háromnapos rendezvényen fellép többek között a TNT, a Tankcsapda és Delhusa Gjon is.

Zöldellnek a fák és csiripelnek a madarak. Nagy a csend az Ifjúsági Parkban, azonban ez nemsokára megváltozik. Most még nagy a fű, de az ÓVI munkatársai hamarosan kezelésbe veszik, hogy a VI. Hétvölgy Fesztiválra a legjobb formáját mutassa a helyszín. Az ÓMÉK Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. munkatársai már hosszú ideje nagy erőkkel készülnek, hogy zökkenőmentesen tudják lebonyolítani a háromnapos rendezvényt, amely augusztus 18-án nyitja meg kapuit.

„Hosszú hónapokkal korábban megkezdődik már egy ilyen rendezvény szervezése, hiszen egy többnapos fesztiválra a sztárfellépőket időben le kell foglalnunk. Egy ilyen rendezvényt nem tudunk mi egyedül kiszolgálni. Például a hangosításban is külső segítséget veszünk igénybe és a polgárőrség, a rendőrség, a mentőszolgálat és a biztonsági szolgálat is együttműködik velünk abban, hogy itt minden rendben legyen” - emelte ki Bukovinszky Zsolt, az ÓMÉK ügyvezető-főszerkesztője.

Idén sokkal nagyobb lesz a biztonsági szolgálat, hiszen több ezer főre számítanak. A nagy tömeg miatt biztonsági okokból az árusokat is máshogy kell majd elhelyezni, így ennek a szervezése jelenleg is zajlik. Eddig dupla annyian jelentkeztek, mint amennyi férőhelyet korábban biztosítani tudtak. A három nap alatt a szokásokhoz híven széles programkínálat fogadja a kilátogatókat. A zenés mulatságon kívül a területen felállított vidámparkban is eltölthetik idejüket az emberek, illetve az árusok portékáiból is válogathatnak, de kicsiknek és nagyoknak egyaránt készülnek elfoglaltsággal.

„Folyamatosan figyeljük a lakossági visszajelzéseket és az elmúlt évek alapján nyilvánvalóvá vált, hogy szeretnének az ózdiak is nagy koncerteken résztvenni, ezért az idei Hétvölgy Fesztiválon lehetőséget biztosítottunk arra saját forrásból, hogy ingyenesen elérhetővé tesszük azokat a koncerteket, amelyeket más városokban csak komoly belépővel tudnak az emberek megtekinteni. Ilyen lesz például a TNT, a Tankcsapda vagy akár Delhusa Gjon is, de több helyi fellépő is lehetőséget kap, hiszen azt is fontosnak tartjuk, hogy az ózdi fellépőket az ózdiak jól ismerjék, és erre egy városi rendezvénynek lehetőséget kell biztosítania” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Augusztus 18-án, azaz pénteken DJ Pixa, a TNT és B. Tóth László lesz a sztárfellépő. Szombaton a Remorse és a Tankcsapda várja a mulatni vágyókat, vasárnap pedig Delhusa Gjon, a Highland Bastards és a Strolling Kox Rock & Blues Band zárja a rendezvénysorozatot. Az elmúlt évektől eltérően most egy színpadot állítanak fel, így nem lesz lezárva a Bolyki főút a forgalom elől.