Két napirend a rendkívüli ülésen
Önkormányzat
2023. júl. 17.

Két napirend a rendkívüli ülésen

Önkormányzati rendelet módosításáról és az Alkotmány Úti Óvoda épületéről is tárgyalt Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete ma délelőtt.

A Városháza nagy tanácstermében elsőként a Pénzügyi és Gazdasági, valamint az Ügyrendi és Rendészeti Bizottság tartotta meg összevont ülését. Ezt követően a képviselő testület tagjai gyűltek össze, hogy rendkívüli ülés keretében tárgyaljanak meg két napirendi javaslatot. Az egyik egy rendelet módosítása, a másik pedig az Alkotmány út 2-es szám alatt található épület hasznosítása volt. Utóbbi az óvoda épülete, amelyet hamarosan eladnak, a gyerekek ugyanis a most épülő, Kazinczy úti egységbe költöznek majd át. A hátrahagyott épületre már akad vásárló, a feltételeken azonban módosítani kellett.

„Az előző ülésünkön tárgyaltunk az Alkotmány Úti Óvoda eladásáról szóló pályázat kiírásáról, ám dr. Csuzda Gábor képviselő úr a módosító javaslataival egy kicsit túlszaladt, tehát az teljesen versenyképtelenné tette volna az eladást, ezért most módosítanunk kellett, hiszen minden vevőjelölt közölte, hogy így eláll a vásárlástól, viszont nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy a családok átmeneti otthona megvalósulhasson ebben az épületben. Ezt képviselő úr is fontosnak tartja, így egyhangú szavazással a mai napon más feltételekkel, de az önkormányzat számára ugyanolyan biztonságokkal írtuk ki a pályázatot” – mondta Janiczak Dávid, polgármester.