Befejeződött a XII. Pontykalózok Pontyfogó Találkozója az Ózdi Horgásztavon
Szabadidő
2023. júl. 17.

Befejeződött a XII. Pontykalózok Pontyfogó Találkozója az Ózdi Horgásztavon

Véget ért a XII. Pontykalózok Pontyfogó Találkozója az Ózdi Horgásztavon, amelyet a szervezők egybekötöttek a Borbás Tibor Emlékversennyel.

Még a vadkacsák is kíváncsian hűsöltek az Ózdi Horgásztó partján, ahol pénteken déli tizenkét órakor elkezdődött a XII. Pontykalózok Pontyfogó Találkozója, melyet a Borbás Tibor Emlékversennyel kötötték össze a szervezők. A kétnapos program szabályzatán változtattak az idei évben.

„Most ezt átvariáltuk abból a szempontból, hogy a szigeten tanyázó csapatokat elhelyeztük a tó park felőli oldalára, tehát ott négyen horgásznak most odakint. A másik oldal változatlan. Egyéb szabályként eddig csak bojlit és pelletet lehetett használni. Most már ezt engedélyezzük az apró magvak, kukorica, tigrismogyoró és egyéb csalétkeknek a használatát, amik eddig tiltva voltak, illetve levittük a versenynek az alsó súlyhatárát 4 kilóról egy kilóra, de úgy döntöttünk, hogy minden amúrt és pontyot fogunk mérlegelni. Tehát ezzel is segítve azokat a csapatokat, akik nem tudtak érvényesülni a kisebb halak fogása miatt” - mondta Egyed Richárd, szervező.

Egyed Richárd továbbá elmondta, hogy korábban rengeteg kisebb halat fogtak a pecások, de ez nem számított bele a versenybe. Mostantól viszont igen. Bíznak abban, hogy a sok kicsi sokra megy alapon, komoly eredményeket érhetnek majd el a horgászok. Reggel és este egy-egy órában lehetett nehéz etetést elvégezni, ami azt jelenti, hogy etető rakétával, óriás katapulttal és parittyával dobhatták be a halak eleségét a tóba.

„Mi ózdiak vagyunk. A Pontykalózok versenyén veszünk részt, általában minden évben, minden alkalommal részt veszünk benne. Megfogtuk az első pontyot, nyolc kilós, bojlis szerelékkel. Mi szeretünk részt venni ezen a versenyen, mert a társaság is jó, és nem a nyeremény miatt, hanem inkább a részvétel miatt” - nyilatkozta Csipkés Ádám, a Csipi Tactical Bait versenyzője.

„Nagyon örültünk a változtatásoknak, hogy nem a szigeten, hanem itt a kis részen, a part felőli oldalon helyezkednek el a csapatok, így kiegyensúlyozottabb a mezőnynek az elosztása, illetve változatosabban tudunk mondjuk halakat fogni. Nem csak beszorulnak ide a halak, hanem mire magunk elé tudjuk csalni. Igazából a horgászversenynek a szervező teljesen a halaknak a súlyhatárát levette egy kiló alá, így azok a csapatok is tudnak érvényesülni, akik eddig olyan helyen ültek, ahol csak kisebb testű halak laktak. Meglátjuk a végeredményt. Mi egyébként örülünk a helynek. Vasárnap pedig majd a dobogó legfelső fokán szeretnénk állni” - fogalmazott Kiss Tamás, az Ózdi Pontykalózok versenyzője.

A 48 órás verseny vasárnap véget ért, mindhárom szektorban kiválóan teljesítettek a pecások. Az A szekor aranyérmesei a 3600 Fishing Team lett, a B szektor legjobbjai a Lolipop Team, a C szektorban pedig az Ózdi Vízi Naplopók szerepeltek toronymagasan. A legnagyobb, több mint 17 kg-os halat a 3600 Fishing Team zsákmányolta.