Állandó munkálatok
Város
2021. szept. 27.

Állandó munkálatok

Útfelújítási munkálatokat folytatnak az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói. A mai nap folyamán aszfaltoztak többek között a Bulcsú és a Piac úton is

Ma reggel hat tonna aszfalt érkezett, amivel az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói kezdték el a munkálatokat a különböző helyszíneken. Többek között a falusi gyógyszertár környéke, és a Szent István út egy része is munkagépektől volt hangos. A Hossó úton pedig árokburkolást végeztek a szakemberek.

„Mindez elő volt készítve. Ennek van egy beton alja, amiről leszedtük a rajta lévő maradék aszfaltot, ami már fel volt repedezve. Belocsolják alatta egy emulziós oldattal, utána ráterítjük az aszfaltot és lehengereljük” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.  

Ez körülbelül fél óra alatt köt meg. Az ÓVI dolgozói ma a Bulcsú úton is végezték a rájuk bízott feladatokat. Itt egy rövid járdaszakaszt kellett kiépíteniük. Először előkészítették a területet, majd lebetonozták az érintett részt. Ezt követően került rá az aszfaltréteg. Az elmúlt napokban is hasonló munkálatokat folytattak a szakemberek.

A Piac úti járdán is aszfaltozási munkálatokat végeznek a szakemberek. Az előkészítés itt már megtörtént. Ennek a körülbelül 62 méteres szakasznak a felújítását a tervek szerint hétfőn fejezik majd be.

Ezek mellett a játszóterek felülvizsgálata is folyamatos. Amennyiben valahol hibát találnak, azt az ÓVI munkatársai rögtön javítják. Jövő héten a Móricz Zsigmond út árokburkolása történik majd.