Fűnyírót, láncfűrészt és ketrecet vásároltak – Folyamatosan fejlődik az Ózdi Állategészségügyi Telep
Fejlesztés
2023. júl. 5.

Fűnyírót, láncfűrészt és ketrecet vásároltak – Folyamatosan fejlődik az Ózdi Állategészségügyi Telep

Folyamatosan fejlődik az Ózdi Állategészségügyi Telep. A napokban fűnyírót, láncfűrészt és ketrecet is vásároltak, de hozzájutottak egy benzinmotoros fűkaszához is.

Nagy szükség volt már az Állategészségügyi Telepen a kutyafuttatóra, hiszen így jobban ki tudják szolgálni az állatok mozgásigényét. A kifutóban egy, másfél óránként cserélődnek a négylábúak, így mindegyiküknek van lehetősége játszani egy nagyobb területen. A beruházást Fidrus Péter, a telep vezetője szorgalmazta, a szükséges anyagi forrást pedig az önkormányzat biztosította.

A telep dolgozói egyáltalán nem dőltek hátra, hanem igen sokat munkálkodnak azon, hogy szebb, élhetőbb környezetben nevelkedhessenek a kutyák itt tartózkodásuk alatt. Ugyanis a közelmúltban egyéb fejlesztések is történtek.

„Kiskutyák számára vásároltunk egy ketrecet, amiben kint tölthetik a napjaikat, élvezhetik ők is most már a nap sugarait. Kedvezményesen kaptunk fát téli tüzelőre, az ÓAM Kft.-től. Tíz forint per tonna áron. Ez óriási segítség nekünk. Ehhez vásároltunk egy benzinmotoros fűrészt, valamint, hogy a füvet is szépen karban tudjuk tartani, egy elektromos fűnyíró gépet is vásároltunk, részben az ÓVI segítségével. A ketrecet például az Ózdi Állat és Környezetvédelmi Alapítvány vásárolta meg számunkra. Úgyhogy dolgozunk folyamatosan” - mondta Fidrus Péter, az Ózdi Állategészségügyi Telep telepvezetője.

Jelenleg 53 kutya tartózkodik bent, pár kennelt szabadon tartanak, ha esemény van legyen szabad kapacitásuk. Négy fővel igyekeznek ellátni a napi feladatokat.

„Hét óra környékén már itt vagyunk. Megnézzük gyorsan a kutyákat, hogy minden rendben van e velük, aztán következnek a takarítások. Ellátjuk a feladatunkat, menet közben ugye folyamatosan jönnek a telefonok, amire reagálnunk kell, kivonulnunk kell, adott esetben befognunk kell. Jelenleg teljesen tele vagyunk, maximum egy vagy két kennelünk, ha akad, de az is csak azért, hogy ha rendőrségi eljárás van, akkor azon nyomban tudjunk intézkedni, és akkor be tudjuk hozni onnan a kutyust, hogyha szükségeltetik” - nyilatkozta Ujlaki Tamás, az Ózdi Állategészségügyi Telep ebrendésze.

Valóban több tonna faanyag áll halomban az udvaron. Négy teherautóval szállították ide. Ezt őszre mindenképpen szeretnék feldolgozni és a száraz alá helyezni. A fűnyíró mellett az Ózdi Városüzemeltető Intézmény biztosított számukra egy benzinmotoros fűkaszát is, hogy a nagyobb füvet ezzel vághassák le ha a szükség úgy kívánja. Sok a feladat. Bár profiljukba nem feltétlen illeszkedik, de tegnap például egy elgázolt cicát is megmentettek a telep dolgozói.