Pénteken elrajtoltak az Ózdi Futónapok versenyzői
Sport
2023. júl. 2.

Pénteken elrajtoltak az Ózdi Futónapok versenyzői

Több mint harmincan álltak rajthoz az Ózdi Futónapok második, záró állomásán, amelyet az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület szervezett. Tíz kört kellett teljesíteni 45 perc alatt.

Jókedvűen érkeztek meg a regisztrációs asztalhoz a futásra készülők. Az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület ugyanis pénteken tartotta az Ózdi Futónapok második, záró állomását. Minden induló kapott egy sorszámot, amit feltűzött a pólójára, majd gyorsan bemelegítettek. A rajt előtt Molnár Csabával beszéltünk, aki már többször is szelte a köröket az Ózdi Városi Stadion salakos oválján.

„Egy cél, ugye ózdi lakos vagyok, itt születtem, tehát eredeti, tősgyökeres, nem betelepült, és hát ha van egy ilyen rendezvény, szerintem akkor ezen el kell indulni még fél lábbal is” – nyilatkozta Molnár Csaba, versenyző.

A bemelegítés után mindenki rajthoz állt, majd együtt számoltak vissza tíztől. Az esemény egyébként néhány évvel ezelőtt egy fogadással indult. Már akkor is több állomásból állt, ugyanis lehetőséget adtak a versenyzőknek többször is, hogy teljesítsék a távot. Most is tíz kört kellett megtenniük negyvenöt perc alatt.

„A lényeg, hogy jó hangulatban elteljen ez a mai alkalom is, és a végén pedig eredményt tudjunk hirdetni. Ami az újdonság a korábbiakhoz képest, hogy itt az első három női és férfi versenyzőt is díjazzuk egy éremmel, illetve a két forduló alapján, aki a leggyorsabb lesz a nők és a férfiak között, az külön egy kis díjazásban, egy futófigurában is részesül” – mondta Vanczák Attila, az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület elnöke.

Mindenkinek a neve bekerül egy dobozba, azok, akik mind a két versenyen elindultak, dupla eséllyel vesznek részt a fődíj sorsolásában. Ez tíz, húsz és harmincezer forintos sportszer vásárlási utalvány volt. A versenyzők szelték a köröket. Minden korosztály megmérettette magát. Voltak, akiket családjuk, barátaik is elkísértek, hogy szurkoljanak nekik.

A tizedik körhöz közeledve már sokukon látszott a fáradtság és a meleg is izzasztó volt. Többen igénybe is vették a számláló mellett felállított frissítő pontot. A szervezők figyelemmel követték, ki hányadik körét futja és mindig mondták a versenyzőknek, mennyi van még hátra. Kicsivel a huszadik perc után elkezdtek befutni az elsők. A célban rögtön a nyakukba akasztották a teljesítésért járó érmet. A férfiak között Molnár Tasmás, a nők között pedig Papp Liliána végzett az élen.

„Úgy döntöttem, hogy egy ilyen alkalmat nem hagyhatok ki, amúgy is szeretek sportolni és akkor úgy gondoltam, hogy ez egy nagyon jó közösségi program és így nem hagyhattam ki” – fogalmazott Papp Liliána, versenyző.

Az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület az Ön választ, mi segítünk közösségi kezdeményezésnek köszönhetően rendezte meg a programot. Fő céljuk az volt, hogy mozgásra sarkallják az embereket.