Antik díszek, régi könyvek és játékok – Ismét régiségvásárt tartottak Ózdon
Város
2023. jún. 12.

Antik díszek, régi könyvek és játékok – Ismét régiségvásárt tartottak Ózdon

Régiség- és kézműves vásárt tartottak vasárnap Ózdon. A Városház térre számos árus érkezett, ahol változatos antik és kézzel készült portékák közül válogathattak az érdeklődők.

Könyvekkel, dísztárgyakkal és érmekkel, valamint antik használati eszközökkel és játékokkal is találkozhattak azok, akik kilátogattak vasárnap a Városház térre. Legutóbb egy hónapja válogathattak a régiségek közül az ózdiak. Mindkét alkalommal többen érdeklődtek a kínált termékek iránt, így várhatóan a jövőben is megrendezik a kirakodóvásárt.

„Szerencsére a múltkori vásáron elég sokan voltak és pozitív visszajelzéseket hallottam. Sok nagy beszélgetés volt, és már ezért megérte csinálni. A jövőre nézve pedig szerintem egyfolytában csinálni fogjuk, rajtunk nem fog múlni. Szeretném mindenkit, ha jönnének. Nem csak rajtunk múlik, hanem a vásárlókon is, a nézelődőkön, úgyhogy szeretettel várok mindenkit” - mondta Bódi Krisztián, szervező.

A vásáron az idősebb korosztály mellett a fiatalok is megjelentek. Mindkét generáció számára érdekes egy ilyen rendezvény, hiszen az idősebbek szívesen nosztalgiáztak egy-egy tárgy, könyv vagy netán esemény kapcsán, a fiataloknak pedig érdekességként szolgál némely régi használati eszköz. Ilyen volt például a bakelit lemezlejátszó, a kávédaráló vagy az írógép, de régi hangszerekkel és rakétaporszívóval is találkozhattak az érdeklődők. Az antikvitások mellett kézműves termékeket is kínáltak néhány standnál. Voltak horgolt állat-, és mesefigurák, gyöngyékszerek, de akadtak szép kopogtatók, asztali díszek is. Többen csupán nézelődni jöttek ki, végül mégis találtak maguknak valami hasznos holmit, amit hazavittek.

„Hát csak úgy körbenézni jöttünk, a feleségem mondta, hogy itt van ez a kis kirakodóvásár, és ilyen régiségeket vásároltunk. Van egy kis szuterénünk, és akkor oda fel lesz szerelve” - nyilatkozta Farkas Miklós.

Ez az esemény nem csupán a vásárlásról szól, hanem a nosztalgiáról és kapcsolatteremtésről is, hiszen a vásár akár a generációk közötti összekötő híd szerepét is betöltheti. Akik most lemaradtak volna, azok legközelebb július kilencedikén válogathatnak a régiségek között.