Lufik, virágcsokrok és búcsúversek – elballagtak az óvodások
Oktatás
2023. jún. 2.

Lufik, virágcsokrok és búcsúversek – elballagtak az óvodások

Harminchárom nagycsoportos ballagott el tegnap délután a Katona József Úti Óvodából. A gyerekek versekkel és énekekkel készültek az ünnepségre, amelyen családjaik is részt vettek.

Csokrokkal és lufikkal a kezükben érkeztek a családtagok a Katona József Úti Óvoda udvarára, ahol ünnepélyes keretek között ballagtak el a nagycsoportosok. Juhász Tamásné, az Ózdi Városi Óvodák intézményvezetője köszöntötte a megjelenteket és indította útnak a gyerekeket. Néhány szülőnek is köszönetet mondott az évek alatt nyújtott áldozatos munkájukért.

„Délelőtt már ilyenkor nagyon sírunk, sőt a próbákat is végig sírjuk megmondom őszintén, mert nagyon hozzánk nőnek. Tényleg azt kell hogy mondjam, hogy van, akit a cipőfűzésre, az étkezésre megtanítunk, van akit beszélni tanítunk meg, tehát nagyon hozzánk nőnek. A kétszázhúsz nyitvatartási nap alatt, amit egy évben a nevelési év tartalmaz, ha ezt megszorozzuk hárommal, megszorozzuk nyolc vagy tíz órával, amit itt vannak, nagyon sok időt töltünk velük. Ők megosztják velünk az örömeiket, a szomorúságaikat, úgyhogy eggyé forrunk, ilyenkor az egyik szemünk sír, a másik pedig nevet” - fogalmazott Juhász Tamásné, az Ózdi Városi Óvodák intézményvezetője.

Harminchárom iskolaköteles ballagó vett búcsút az intézménytől. A nagy napot megelőzően tablót is készítettek, amelyre lerajzolták saját magukat. Az ünnepségen minden csoport aprósága búcsút intett egy-egy verset elszavalva.

Számos vers és ének elhangzott, ami meghatotta a szülőket. A kicsik életútja egy fontos mérföldkőhöz érkezett, mely pillanatokat szüleik fotókkal és videó felvételekkel meg is örökítettek.

„Az óvodában területi képviselőként is és védőnőként is szinte napi szinten jelen vagyok. Ezek a gyerekek egy kicsit az enyémek is. Meghatódva és boldogan vettem részt a mai ballagásukon” - mondta Zsuponyó Anett, alpolgármester, területi képviselő.

A város polgármestere, Janiczak Dávid is tiszteletét tette az eseményen és örömmel figyelte a gyerekek műsorát. A kicsik már izgatottan várják az iskolát, van olyan, aki már teljesen felkészült a tanulásra.

„A Bolyky iskolába fogok járni, sporttagozatos leszek. Már megvan az iskolatáskám, tolltartóm, íróasztalom és a forgószékem is” - nyilatkozta Buda Blanka, ballagó.

Minden csoport felengedett egy-egy kék lufit, majd nézték, ahogy elszáll. Az ünnepi műsor végén közösen táncra is perdültek.