Kihozták magukból a legjobbat – Elismerték a város eredményes sportolóit
Város
2023. máj. 19.

Kihozták magukból a legjobbat – Elismerték a város eredményes sportolóit

Hét kategóriában adtak át elismeréseket az Ózd Város Eredményes Sportolója Díjátadón, emellett a Média díj is gazdára talált. Az Olvasóban tavalyi eredményük alapján tüntették ki a sportolókat.

Rási Zorka, az ÓMI Zenés Színház tagja az Abigél című musicalből a Nincsenek csodák című dalt énekelte. Így kezdődött az Ózd Város Eredményes Sportolója Díjátadó az Olvasó Adorján Lajos termében. A megjelenteket Zsuponyó Anett alpolgármester köszöntötte. Úgy fogalmazott, örömmel tölti el, hogy a városban rendkívül színes a sportolási lehetőségek kínálata, legyen szó szabadidő, vagy akár versenysportról, majd hozzátette az önkormányzat igyekszik minden olyan fejlesztésben részt venni és segítséget nyújtani, amelyek a város területét érintik.

„Egy versenyző számára nyilván lényeges a győzelem, lényeges az, hogy milyen érem kerül a nyakába. A helyezések ugyanis egyértelműen visszaigazolják az elvégzett munkát. A lényege azonban, hogy minél tovább egészségesek, fittek, teljes emberek legyünk, amit a sport nagymértékben elősegít” - mondta Zsuponyó Anett, alpolgármester.

Ezt követően átadták a díjakat. Idén a tíz tagú kuratórium döntése alapján minden kategóriában egy serleget osztottak ki. Elsőként a legjobb utánpótlás sportolók között hirdettek győztest. Homai Tamás Patrik az Ózd Géza Úti Sport és Testépítő Egyesület tagja vette át a trófeát. Ózd Város Eredményes Felnőtt sportolója Ádám Alexander lett. Az Ózdi Úszó Klub edzője tavaly országos bajnokságon és nemzetközi színtéren is remekül helytállt. A jövőre nézve is hasonló tervei vannak.

„Utcai futószámokban, illetve különböző triatlonversenyeken szeretnék részt venni, itt főként a közép és hosszú távú versenyek kerülnek a középpontba” - nyilatkozta Ádám Alexander, az Ózdi Úszó Klub edzője.

A jó tanuló - jó sportoló általános iskolás és középiskolás kategóriákban is több jelölt volt. Itt Galambosi Bence úszót és Molnár Noémi tornászt díjazták. A legjobb fogyatékkal élő sportoló Kiss Ramón, aki súlylökésben alkotott maradandót a 2022-es esztendőben. Az Ózd Város Sportjáért elismerést ezúttal Tusay Ágnes vehette át, aki főként az atlétikai, diákolimpiai versenyek és szabadidős sportprogramok szervezésében és lebonyolításában vállal szerepet évtizedek óta.

„Örömteli számomra, hogy átvehettem ezt a díjat és szeretném megköszönni mindenkinek, aki a negyvenéves testnevelői pályafutásom alatt az atlétikában végzett munkám alatt, tehát itt a versenyek szervezésében és lebonyolításában segített nekem, hiszen ez az eredmény nem jöhetett volna létre egy csapat nélkül” - emelte ki Tusay Ágnes, testnevelő, gyógytestnevelő.

Különdíjat érdemelt Zákányi Panna, aki évről évre megcsillogtatja tehetségét és szorgalmát futásban az ország határain belül és kívül is. A Média díjat az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület birtokolhatja, akik szabadidős programjaikkal időről, időre igyekeznek mozgásban tartani a város lakosságát. A díjazottaknak Janiczak Dávid polgármester is gratulált. Rávilágított arra, hogy számos összetevő eredménye az, amikor valaki felállhat a dobogó valamely fokára, vagy élete legjobbját tudja nyújtani egy megmérettetésen.

„Rengeteg munkaóra, egy egész élet, egy egész életstílus az, amit megkövetel a sport. Sokan csak azt látjuk, hogy megnyert egy versenyt és díjat kapott, de hogy a mögött mennyi küzdelem van, mennyi pillanatnyi kudarc, amin túl kell lépni. Amit nagyon erős belső indíttatással kell legyőzni, hogy újra felálljon és megpróbálja és csinálja és addig próbálja amíg ő nem lesz a legjobb benne. Ez hatalmas erőt, kitartást és fegyelmet is ad azoknak a sportolóknak, akik eredményesek a saját sportágukban” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Városunk első embere kiemelte a család támogatását, az iskola jelentőségét és a pedagógusok törekvéseit, valamint a clubok, egyesületek, edzők lelkiismeretes munkáját. Külön köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik az Ózdi Sport-és Élményközponttal karöltve az energiaválságban is mindent megtettek azért, hogy a sportélet tovább működhessen a városban.