Dalok és versek – ismét Ki mit tud?-ot szervezett az Ózdi Szívbetegek Egyesülete
Kultúra
2023. ápr. 28.

Dalok és versek – ismét Ki mit tud?-ot szervezett az Ózdi Szívbetegek Egyesülete

Házi Ki mit tud? versenyt szervezett az Ózdi Szívbetegek Egyesületének vezetősége. Az eseményre évről évre mindig sokan jelentkeznek. Idén is több kategóriában indulhattak a megmérettetésen.

Régi slágerekre táncolt önfeledten az idősebb korosztály az egyik étteremben. Az Ózdi Szívbetegek Egyesülete szombaton az Országos Nyugdíjas Ki mit tud? elődöntőjére látogat el Hajdúszoboszlóra. Ezt megelőzően ők is szerveztek egy házi vetélkedőt, ami már hagyománnyá vált a szervezet életében. Az alkalmon részt vett városunk első embere is.

„Nagy örömmel fogadtam el a Szív Klub meghívását a házi Ki mit tud? című rendezvényükre. Nagyon fontosnak tartom, hiszen aktív társadalmi életet élnek és mindemellett a tevékenységükkel hozzájárulnak saját testi és mentális egészségük fenntartásához is. Nem beszélve arról, hogy mindenki szívét megtöltik örömmel, aki részt vesz az eseményükön” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

Idén is nagy volt az érdeklődés az esemény iránt, hiszen tízen jelentkeztek a megmérettetésre. Tánc, ének és vers kategóriák közül választhattak a résztvevők, akiket háromtagú zsűri értékelt. Az esemény célja az, hogy egy tartalmas délután keretein belül együtt lehessenek és megmutassák tehetségüket.

„Nagyon szeretik a tagok és igénylik is. Egyrészt kellemes és jó szórakozás. Az a nagyon jó, hogy felvállalják magukat. Nyilván nem mindenki, mert egy kisebb közönség előtt, ha valaki jól is énekel vagy szavalni is tud, nem biztos, hogy nagyközönség előtt fel mer lépni. De szerencsére mindig van tíz-tizenkét nevezőnk, és ezt az eseményt már igénylik is” - nyilatkozta Levora Sándorné, az Ózdi Szívbetegek Egyesületének elnöke.

Voltak olyan versenyzők, akik több kategóriában is beneveztek. Sulyok Istvánné önállóan egy vers elszavalásával örvendeztette meg a jelenlévőket. Később pedig a Perdülő Nagyik Tánccsoport tagjaként állt újra a közönség elé.

„Ezt már régóta, amikor nem tudok aludni, ezt ismételgetem magamban. A Mátyás anyja című verset. Nagyon hosszú, de nagyon szép. Itt van ez a ki mit tud és bármit mondhatunk, bármit választhattunk, amit mi szeretünk. És úgy gondoltam, hogy ezt fogom elmondani” - mondta Sulyok Istvánné, az Ózdi Szívbetegek Egyesületének titkára.

A Mezei Virág és Népdalkör is fellépett az eseményen. Ők több dalt is elénekeltek. A délután végén egy kisebb ajándékcsomagot is átvehettek a versenyzők, amiben oklevél és csokoládé lapult. A rendezvény célja az, hogy jól érezzék magukat a tagok és örömöt szerezzenek egymásnak.