Figurák és állatkák – megszínesítik a bölcsőde falát a kisgyermeknevelők és a védőnők
Oktatás
2023. ápr. 27.

Figurák és állatkák – megszínesítik a bölcsőde falát a kisgyermeknevelők és a védőnők

Közösen festettek színes figurákat a bölcsőde falára a kisgyermeknevelők és a védőnők. Az állatmintákat először felrajzolták majd kifestették a dolgozók.

Szorgos kezek munkálkodnak a Katona József Úti Bölcsődében. Nemrégiben adták át a létesítményt, így az apróságok újra itt töltik idejük nagy részét. A barátságosabb légkör megteremtése érdekében úgy határoztak, hogy a színtelen falakra különböző állatok és mesefigurák képeit rajzolják fel.

„A felújított bölcsődei részben, a falak a felújítás után csupaszak és kopárak voltak, ezért a bölcsőde dolgozói kitalálták, hogy megszínesítik a falfelületet. Ehhez kérték a védőnő kolléganőim segítségét. Van egy pár kreatív hölgy, akik nagy örömmel csatlakoztak ahhoz, hogy a falat színessé tegyék a kisgyermekek részére” - mondta Zsuponyó Anett, területi képviselő.

A dekorálást a kisgyermeknevelők a védőnők segítségével végezték. Együtt színezték ki a már előre felrajzolt mintákat. A kék, zöld és piros festékek rögtön vidámságot varázsoltak a folyosóra. A szükséges kellékeket az ÓTSZEGYII biztosította.

„Igyekszünk minél színesebbé és barátságosabbá tenni bölcsődénket. A folyosó egyfajta közösségi térként is szolgál, hiszen a gyerekekkel itt is szoktunk tartózkodni. Igyekeztünk az apróságok számára ismert figurákkal díszíteni a falakat” - nyilatkozta Kisgergely Edina, a Katona József Úti Bölcsőde kisgyermeknevelője.

A kisgyermeknevelők eddig is igyekeztek minél otthonosabb légkört biztosítani az apróságoknak, és mindig az évszakhoz vagy éppen egy ünnephez kapcsolódóan díszítették fel a szobákat. Ezek mellett pedig mostantól tartós festett fali dekorációk is színesítik a csoportszobákat, hiszen ide is festettek különböző állatokat. Jelenleg nyolcvanöt apróság tölti mindennapjait az intézmény falai között.