Elkészült támfal, megoldódott problémák és jövőbeli tervek
Város
2023. ápr. 24.

Elkészült támfal, megoldódott problémák és jövőbeli tervek

Megoldódott az áruszállítás kérdése is az Árpád vezér úton. Angyal Bélának a jövőre nézve is van egy nagyobb szabású terve, amelyet már egyeztetett a város polgármesterével is.

Tavaly szeptemberben az Árpád vezér úton elbontották a 20-as számú épület előtt húzódó támfalat és elkezdtek kialakítani egy rézsűt. A területen tönkrement az útburkolat és a járda a mindennapos használat, valamint a gyakori teherautó forgalom miatt. Ez a probléma pedig már az arra járó gyalogosokat is veszélyeztette. Október elejére a kivitelező cég munkatársai elkészültek a térkövezéssel. Ekkor már a magas ágyások kialakítását végezték, amely az utolsó simítások egyike volt. Ma már virítanak benne a tulipánok, amelyeket az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szakemberei ültettek el.

„Évek óta fejlesztjük az Árpád 20-at és környékét. Még az előző ciklusban sikerült a homlokzatot teljesen felújítani, most pedig Angyal Béla képviselő úrnak köszönhetően az előtte lévő teret is sikerült kialakítani. Volt itt egy nagyon régi omladozó támfal. Nekem régi tervem volt, hogy helyette egy szép, zöld rézsűvel pótoljuk ki azt a területet, amely megfogja a felső részt, úgyhogy most egy gyönyörű tér fogadja azokat, akik erre jönnek, köszönhetően az önkormányzatnak és Angyal Béla képviselő úrnak” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A vízelvezetés kérdését is megoldották, a csatorna bekerült a térburkoló alá, ott kötötték össze a központi hálózattal, illetve plusz korlátokat építettek ki. A járda szélén egy elválasztó sövényt is kialakítottak, valami a rézsű is zöldell már. A tér ugyan korábban elkészült és már jó ideje használható, egy jelentős problémát csak most sikerült megoldani. Ez nem más, mint az üzletek árufeltöltése. Korábban a teherautók rendszeresen elől álltak meg, amelynek eredményeként összetörték a járdát. A tér megóvása érdekében egy hátsó rakodó területet alakítanak ki, a munkálatok hamarosan elkezdődnek. Angyal Béla a 2021-es képviselői keretének egy részét, a tavalyinak pedig teljes egészét erre a beruházásra költötte. Egy újabb, hosszú távú beruházás is tervben van, amelyet ma egyeztetett a város polgármesterével.

„Úgy szeretnénk kialakítani itt a Zrínyi 4-es számú épület körül a teret, hogy legyen a lakosság részére is szép, esztétikus tér, ahol esetleg meg tudnak a padon pihenni, tudnak biztonságosan közlekedni és megtartanánk emellett a parkolási lehetőséget is. Tehát kialakítanánk egy parkolót közel annyi számú autónak, mint ami jelen pillanatban van” - mondta Angyal Béla, területi képviselő.

Ehhez azonban még meg kell találni a forrást, amelyből finanszírozni tudják majd a beruházást. A folyamat azonban elindult, így hamarosan az egyeztetések is megkezdődnek a fejlesztés érdekében.