Folyamatosan fejlődik Sajóvárkony területe
Város
2023. ápr. 20.

Folyamatosan fejlődik Sajóvárkony területe

Elkészült a vízelvezető árok rekonstrukciója a Várkonyi úton. A munkálatokat az ÓVI munkatársai végezték, akik saját gyártású járdalapokkal bélelték ki az árkot.

Munkálatok nyomai láthatóak a Várkonyi út páratlan oldalán. A nyolcas számú választókerület folyamatosan fejlődik. A legutóbbi projekt az említett terület vízelvezetőjének rekonstrukciója volt, amely mostanra elkészült. A feladatokat az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szakemberei végezték. Először megtisztították a medret. A kiásott föld még látszik az árok mentén. Ezt követően pedig saját gyártású járdalapokkal rakták ki, mintegy százhatvan méter hosszan.

„Sajóvárkony is fejlődésnek indult az elmúlt négy esztendőben, hiszen Váradi József képviselő úr minden lehetőséget megragad arra, hogy a területét fejlessze. Most a legutóbbi projektje a vízelvezetésnek a kivitelezése itt a Várkonyi úton. Teljes hosszúságban vízelvezető árok valósult meg. Bízom benne, hogy a közeljövőben további fejlesztések is meg fognak valósulni itt a környéken, hiszen Várkony is szerves része Ózd városának” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A Várkonyi úton korábban nagy problémát jelentett a rossz vízelvezető. Esőzéskor sok bosszúságot okozott az ott élők számára. Váradi József képviselői keretéből, valamint a polgármesteri keretből oldotta meg a gondot. A beruházás 1.370.000 forintból valósult meg.

„Lakossági bejelentés alapján valósult meg ez a projekt. A csapadékvíz nem igazán folyt el. Az elfolyási területen is lényegében sáros, vizes volt és folyt be az udvarra. Ezért többen kerestek meg az utcáról, hogy próbáljunk ennek érdekében tenni. Fontosnak tartottuk, hogy próbáljunk ennek érdekében tenni és azt is, hogy ez a program megvalósuljon” - emelte ki Váradi József, területi képviselő.

Három kocsibeállót is felújítottak. Erre azért volt szükség, mert olyan rossz állapotban voltak, hogy a vízelvezetést csak ezek rekonstrukciójával tudták megoldani. Az ott élők viszont nagyon örülnek a sikeres fejlesztésnek.

„Az volt a probléma, hogy amikor nagyon esett az eső, az egész csapadék beömlött erre az oldalra, az udvarokba. Személy szerint nekem is még a vízóraaknám is tele ment állandó jelleggel. Lényegében én nagyon örülök neki, hogy ez a probléma így megszűnt azzel, hogy a területi képviselő úr valahogy elintézte, hogy készen legyen ez a vízelvezető árok” - nyilatkozta Varga Barnabás.

A terület folyamatos fejlesztése továbbra is tervben van. Holnap egy zöldítő megmozdulás keretében a Mekcsey István és a Dobó István úton fogják pótolni a fákat, míg a Zsolt vezér úton található, lépcső melletti területre új csemetéket telepítenek majd. Ezzel is igyekeznek szebbé és zöldebbé varázsolni a nyolcas számú választókerületet.