Itthon tartotta a két pontot az ÓAM-Ózdi KC
Sport
2023. ápr. 3.

Itthon tartotta a két pontot az ÓAM-Ózdi KC

Győzelmet aratott az ÓAM-Ózdi KC az NB I/B huszonharmadik fordulójában. Az OTP Bank – PICK Szeged U21 gárdáját látták vendégül a Marosi István Városi Sportcsarnokban.

A hazaiak szerezték meg a találkozó első gólját az ötvenkettedik másodpercben. Ezt követően fej-fej mellett haladtak egészen a kilencedik percig. Ekkortól ugyanis kétgólos előnyt szerezett az ózdi csapat, amelyet sokáig tartani, majd növelni is tudtak. A huszonnyolcadik percben már 18:11 volt az állás. A következő akció során Lestál Martin komolyabb sérülést szenvedett. Ölben kellett az öltözőbe vinni, majd a szünet után mentő szállította kórházba. Ezt követően nem született gól a pihenőig. A második játékrészben a tízgólos hátrányt fokozatosan elkezdték ledolgozni a vendégek. Az ózdiaknak kilenc mezőnyjátékosa maradt, ami nagyon rátette a bélyegét a találkozóra, de tudták tartani az előnyt. Az ötvenhetedik percben azonban már csak három találat választotta el a két gárdát, így nagyon szoros lett a véghajrá, de a mieink nem engedtek a két pontból. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – PICK Szeged U21 33 – 28.

„Csapatként is egész jól muzsikált a dolog. Végre volt védekezés, végre amire készültünk, azokat a mozgásokat, esetleg taktikai elképzeléseket, amelyeket ki tudtunk szűrni az ellenfél játékából, azt nagyjából meg tudtuk akadályozni, és amikor bele kellett változtassanak, akkor sok eladott labdájuk volt, amiket gyorsan megbüntettünk. Szerintem ötletesen játszottunk, ez jól nézett ki attól függetlenül, hogy a Tóth Patrik hiányát megérezzük támadásban” - mondta Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

Hozzátette, hogy az első félidőben Tóth Márk, a második félidő első részében pedig Kovács László tudott lendíteni a csapaton a támadó játékot tekintve. Kiemelte továbbá, hogy olyan előnyt tudtak kiharcolni a találkozó első felében, hogy kibírták a cserék hiányát és azokat a hibákat, amiktől féltek. Az ellenfél vezetőedzője úgy véli, rengeteg hibával játszottak, amellyel nem lehet mérkőzést nyerni.

„Érthetetlenül széteső teljesítményt nyújtottunk a játék minden elemében. Mind védekezésben, mind támadásban. Sajnos benne vagyunk egy ilyen mély hullámvölgyben, és így a fiataloknak még nincs hova nyúlni és nincs meg az a rutin, amit össze tudnának rakni fejben, hogy hogy kell egy ilyen rangadóra készülni, úgyhogy nehéz dolgunk van, de ebben fejlődünk és ettől jó a sport” - nyilatkozta Szabó Levente, a PICK Szeged U21 vezetőedzője.

A mieink a tabella tizenegyedik helyéről várják a folytatást. Legközelebb április 8-án, a Kemény Ferenc Sportcsarnokban lépnek majd pályára, ahol a QHB Eger csapata látja vendégül őket. Hazai körülmények között április 15-én láthatja majd őket a közönség, amikor az Optimum Solar – Békési FKC érkezik Ózdra.